- NGL.media - https://ngl.media -

Група бізнесменів контролює дві з чотирьох приватних компаній-перевізників у Львові

27.01.2015 @ 08:38 в ГРОШІ ВІД КОЛЕГ,Новини

На львівському ринку перевезень за два роки відбулись досить значні зміни серед власників автотранспортних підприємств. Усі міські пасажирські перевезення забезпечують 5 компаній. З них лише одне комунальне підприємство, а решта – приватні фірми. Найцікавіше, що  останнім часом на цьому ринку з’явилась група бізнесменів, які уже взяли під контроль дві з чотирьох приватних компаній.

1. ПАТ «ЛАТП-14630». Ще два роки тому, як повідомляли [1] «Н.Г. Львів», акціонерами підприємства були 829 осіб, а директором Степан Кузбит. Директор з того часу не змінився, а от власники – так. За даними держагентства SMIDA станом на III квартал 2014 року, найбільшими акціонерами товариства є два підприємства – ТОВ «БЦ «Український капітал» (61%) та ТОВ «ХоСаРо» (19%). У дрібних акціонерів залишилось лише 20%.

Засновниками обох підприємств, і БЦ «Український капітал», і «ХоСаРо», яким належить 80% «ЛАТП-14630», є три людини – Володимир Мазур, Андрій Рокош та Тарас Хома. Ці ж люди є співзасновниками ТОВ «Укрінвестбуд» [2] – підприємства, яке останнім часом активно працює на ринку будівництва каналізаційних мереж у Львові.

2. ТОВ «Міра і К». Директором підприємства є Микола Шкурган, який до 2010 року обіймав посаду начальника львівського міського управління транспорту та зв’язку. До речі, Шкурган ще у 2007 році заявляв, що міські перевезення будуть рентабельними при вартості проїзду у 4,8 грн.

Засновниками підприємства ТОВ «Міра і К» є вже загадане ТОВ «ХоСаРо», якому належить 69% компанії, а також Іван Велійка, голова Асоціації перевізників Львівщини, який є основним публічним лобістом підняття тарифів на пасажирські перевезення у Львові.

Зміна власності у ТОВ «Міра і К» і поява серед засновників ТОВ «ХоСаРо» відбулась не так давно. Ще у 2012 році серед засновників ТОВ «Міра і К», окрім самого Івана Велійки з дружиною, були дружина і донька Романа Лободи – попередника Велійки на посту Асоціації перевізників Львівщини. Зараз Лобода займає посаду начальника управління Укртрансінспекції у Львівській області і, судячи з усього, вийшов з цього бізнесу.

3. ТОВ «Успіх БМ». Компанія має сімох засновників – Розалія Бевко, Олег Батючок, Ігор Мельник, Володимир Іськович, Ігор Кіт, Іван Пшеничний та Андрій Завербний, який увійшов до переліку засновників нещодавно. Цікаво, що Завербному належить українсько-естонське ПП «Now Innovation», яке стало першим у Львові приватним оператором паркінгів.

4. ТОВ «Фіакр-Львів». Найвідомішим засновником цієї компанії був Євген Білінський, чинний депутат Львівської міськради від ВО «Свобода», який продав фірму у квітні 2013 року.

На сьогодні власниками ТОВ «Фіакр-Львів» є Роман Левик та Лілія Кащук. Лілія Кащук також є засновницею «Сліп Тур», яке займається подобовою орендою житла і володіє готелем «Сліп» [3] у Львові.

5. ЛКП «АТП №1». Міське комунальне підприємство, засновником якого є Львівська міськрада. Вже два роки тому директором «АТП №1» працює Михайло Сидорович, який перейшов на цю посаду з Закарпатського регіонального відділення ПП «Окконафтопродукт». В кінці минулого року Львівська міськрада додатково інвестувала в підприємство 518 тис. грн зі спеціального фонду міського бюджету.

Вперше опубліковано на ZAXID.NET [4]


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2015/01/27/hrupa-biznesmeniv-kontrolyuje-dvi-z-chotyroh-pryvatnyh-kompanij-pereviznykiv-u-lvovi/

URLs in this post:

[1] повідомляли: http://ngl.media/2013/06/10/na-lvivskomu-rynku-perevezen-uspishno-pratsyuyut-kolyshni-deputaty-ta-chynovnyky/

[2] ТОВ «Укрінвестбуд»: http://ngl.media/2014/11/13/dvi-lvivskij-vulytsi-kanalizuyut-za-16-mln-hrn/

[3] «Сліп»: http://sleep.lviv.ua/

[4] ZAXID.NET: http://zaxid.net/news/showNews.do?multimilyoneri_z_marshrutok&objectId=1338016

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.