- NGL.media - https://ngl.media -

Вищий суд дозволив київській фірмі не повертати кошти ЄС за невиконані роботи

23.01.2015 @ 08:45 в Новини

Вищий господарський суд задовольнив [1] касаційну скаргу ТОВ «Люксінвест» і скасував рішення попередніх інстанцій, згідно з якими підприємство повинно було повернути майже 4 млн грн Державній прикордонній службі за невиконані роботи з реконструкцій ВПС «Нижанковичі».

Як повідомляли [2] «Н.Г. Львів», у липні 2014 року адміністрація Державної прикордонної служби України у судовому порядку розірвала з ТОВ «Люксінвест» угоду на реконструкцію відділення прикордонної служби «Нижанковичі» Мостиського прикордонного загону. Відповідне рішення виніс Господарський суд міста Києва. Згідно з матеріалами справи, підприємство отримало кошти, але не виконало запланованих робіт. Суд зобов’язав «Люксінвест» повернути прикордонникам понад 3 млн 850 тис. грн перерахованих коштів, а також пеню у розмірі 867,2 тис. грн та штраф – понад 667,8 тис. грн.

Закупівлю робіт з реконструкції здійснювали у рамках реалізації великомасштабного проекту [3] «Розвиток сучасної інфраструктури відділів прикордонної служби» Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2007-2013, що фінансується Європейським Інструментом Сусідства та Партнерства. Тоді з грудня 2012 року прикордонна служба замовила реконструкцію дев’яти пунктів на загальну суму 61,31 млн грн. Всі ці пункти розташовані у Львівській та Волинській областях.

У постанові Вищого суду зазначено, що касаційна скарга підприємства задоволена через те, що суди попередньої інстанції не приділили достатньої уваги доказам юристів «Люксінвесту» та безпідставно не призначили будівельної експертизи.

Крім того, неправильно трактували договірні відносини між сторонами. Судді Вищого госпсуду зазначають, що «правовідносини сторін врегульовані договором, а кошти, які прокурор просить стягнути з товариства, отримано останнім як оплату виконаних за договором робіт, а тому […] передані за договором кошти не можуть бути витребувані відповідно до положень ст.1212 ЦК України».

Відтак, справу направлено на новий розгляд до господарського суду міста Києва.

Згідно з ЄДР, єдиним засновником ТОВ «Люксінвест» є Галина Дяченко.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2015/01/23/vyschyj-sud-dozvolyv-kyjivskij-firmi-ne-povertaty-koshty-es-za-nevykonani-roboty/

URLs in this post:

[1] задовольнив: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/42369146

[2] повідомляли: http://ngl.media/2014/07/08/kyjivska-firma-otrymala-hroshi-na-nevykonani-roboty-z-rekonstruktsiji-prykordonnyh-punktiv-na-lvivschyni/

[3] проекту: http://ngl.media/2013/03/25/rehionalka-ta-balohivets-otrymayut-7-miljoniv-na-rekonstruktsiyu-prykordonnoho-punktu/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.