Родичі Хом’яка отримали від “Львівводоканалу” майже 200 тисяч за аудит

20 Січня 2015

Львівське міське комунальне підприємство “Львівводоканал” замовило у ТОВ “Компанія “Центр ЛТД” енергетичний аудит за 192 тис. грн.

Про це стало відомо зі звіту “Львівводоканалу” про проведення закупівель без проведення процедур конкурсних торгів за четвертий квартал 2014 року.

Угоду уклали 2 грудня 2014 року. У звіті також вказано, що енергетичний аудит стосується водозаборів “Стрий” та “Бібрка”.

До слова, “Компанія “Центр ЛТД” відсутня у переліку спеціалізованих організацій, атестованих Держенергоефективності на право проведення енергетичних аудитів. На сайті компанії також не вказано, що вона робить такі аудити. У Держенергоефективності “Н.Г, Львів” пояснили, що їх сертифікат на право проведення енергетичного аудиту не є обов’язковим. 

центр лтд

Власником ТОВ “Компанія “Центр ЛТД” є ТОВ “Тернопільська інвестиційна компанія”, якою володіє сестра екс-директора департаменту екології та природних ресурсів ЛОДА Мирослава Хом’яка Галина Данилів та його тесть Ярослав Кривошия.

Довідка

Енергоаудит підприємства — це комплексне обстеження, що провадиться з метою визначення структури та ефективності енергетичних витрат підприємства, пошуку його найбільш енерговитратних вузлів, визначення причини втрат та підготовки рекомендацій щодо їх усунення.