- NGL.media - https://ngl.media -

Друг Димінського збудує оздоровчий центр у Брюховичах

30.12.2014 @ 08:30 в Новини

gay [1]

План відновлення (фото Вголосу)

Брюховицька селищна рада вчора, 29 грудня, надала ТОВ “Брюховецький Гай” дозвіл на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки по вул. Лікарська, 25 в смт. Брюховичі.

Площа ділянки – 4,4 га. Землю нададуть в оренду “Брюховецький Гай” для реконструкції будівель, що належать товариству на праві власності. Ділянку не можна буде передавати в суборенду.

Згідно з клопотанням товариства селищній раді, їх проект називається “Відновлення рекреаційної території в смт. Брюховичі, вул. Лікарська, 25 з будівництвом будівель реабілітаційного центру та створенням садово-паркового комплексу “Брюховицький Гай”.

Мова йде про землі колишнього дитячого оздоровчого табору “Ластівка” “Львівприладу”. Будівлі табору площею понад 170 кв. м “Брюховецький Гай” взяв в оренду у Фонду держмайна. 1 липня 2013 року Фонд держмайна вирішив внести [2] табір до переліку об’єктів, що підлягають приватизації шляхом викупу. У вересні 2013 року “Брюховецький Гай” купив [3] існуючі там обєкти нерухомості всього лише за 961,4 тис. грн.

Ця оборудка викликала цікавість СБУ. Нещодавно, в листопаді, УСБУ у Львівській області повідомило [4], що “виявило та задокументувало механізм завдання збитків державі в розмірі 1 млн грн посадовцями регіонального відділення Фонду державного майна України у Львівській області”.

УСБУ стверджувало, що будівлі табору, які “Брюховецький Гай” взяв в оренду у Фонду держмайна, оцінювались у 2 млн грн, утім “внаслідок неналежного використання орендарем державного майна його вартість за період оренди зменшилась удвічі”.

Зловживаючи службовим становищем, посадові особи регіонального відділу вказаний договір оренди не розірвали та не звернулись до суду для відшкодування вартості державного майна. Натомість об’єкт вони реалізували шляхом викупу, тобто в неконкурентний спосіб. Як наслідок, до державного бюджету не надійшли кошти на суму 1 млн грн”, – написано у прес-релізі УСБУ у Львівській області.

У листопаді цього року слідчий відділ УСБУ у Львівській області розпочав кримінальне провадження за ознаками складу злочину, передбаченого ч.2 ст.364 ККУ (зловживання владою або службовим становищем).

ТОВ “Брюховецький Гай” (не “БрюховИцький”) зареєстровано у 2008 році. Основний вид діяльності – “діяльність інших засобів тимчасового розміщування”.

Першим власником товариства був Біль Василь Андрійович з села Глинсько Жовківського району, який також колись був у числі засновників ТОВ “Редакція газети [5] “За вільну Україну”. У 2011 році власником і керівником “Брюховецький Гайстав Юрій Коротиш, екс-гендиректор [6] ФК “Карпати” Петра Димінського.

До слова, сам Петро Димінський живе неподалік колишнього табору, на вулиці Новій.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2014/12/30/druh-dyminskoho-zbuduje-ozdorovchyj-tsentr-u-bryuhovychah/

URLs in this post:

[1] Image: http://ngl.media/wp-content/uploads/2014/12/gay.jpg

[2] внести: http://document.ua/pro-vklyuchennja-do-pereliku-obektiv-derzhavnoyi-vlasnosti-g-doc158321.html

[3] купив: http://www.spfu.gov.ua/_layouts/SPFUSiteDefinition/NewsDetails.aspx?ID=2044

[4] повідомило: http://zaxid.net/news/showNews.do?posadovtsi_fondu_derzhmayna_na_lvivshhini_zavdali_derzhavi_zbitku_na_1_mln_grn&objectId=1331659

[5] Редакція газети: http://ngl.media/2013/08/29/komu-nalezhat-lvivski-zmi/

[6] екс-гендиректор: http://karpaty-lviv.ucoz.ua/index/0-7

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.