- NGL.media - https://ngl.media -

Суд зобов’язав «!Фест» прибрати ванни з фасаду будинку на Сербській

18.12.2014 @ 08:30 в Новини

serbska_fest1717117 [1]Господарський суд Львівської області зобов’язав ТОВ «Шокоооооооолад» привести фасад будинку №3 на вулиці Сербській у Львові до попереднього стану, а саме за власні кошти демонтувати самовільно встановлені техніко-декоративні елементи на головному фасаді. Про це йдеться у рішенні [2] від 10 грудня.

Галицька райадміністрація міста звернулась із позовом, оскільки «Шокоооооооолад» самовільно без необхідних дозволів та погоджень встановив технічні елементи різних форм на фасаді будинку, який є пам’яткою архітектури національного значення.

Управління охорони історичного середовища міськради розглядало проектні пропозиції щодо встановлення на фасаді будинку-пам’ятки шести конструкцій загальною вагою 370 кг, з’єднаних трубою та надало негативний висновок, оскільки  пропоновані архітектурні перетворення суперечать ЗУ «Про охорону культурної спадщини».

Представник «Шокооооооооладу» у суді розповів, що вони оскаржують розпорядження Галицької РА «Про приведення фасаду будинку №3 на вул. Сербській до попереднього стану». Як доказ оскарження надав суду ухвалу про відкриття провадження у справі. Окрім того, стверджував, що Галицька РА не мала повноважень для звернення до суду, оскільки реалізацією державної політики у сфері охорони культурної спадщини здійснює Міністерство культури України.

Суд підтримав позивача, тому що суд апеляційної інстанції встановив, що адміністрація, приймаючи розпорядження, діяла в межах повноважень.

На вулиці Сербській, 3 працює «Львівська майстерня шоколаду», що входить [3] до «Холдингу емоцій «!Фест». Офіційно власниками ТОВ «Шокоооооооолад» є ТОВ «КУА «Західна інвестиційна група», автрійська компанія «ФІІХ Файнес Інвестмент Інновейшн Холдинг Менеджмент», ТОВ «КУА «Актив» і Володимир Дубовий, який несподівано помер [4] у ніч на 31 жовтня.

Засновником ТОВ «Холдинг емоцій «!Фест» є «КУА «Актив» і «ФІІХ Файненс Інвестмент Інновейшн Холдинг Менеджмент».

Фото: Роман Балук.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2014/12/18/sud-zobovyazav-fest-prybraty-vanny-z-fasadu-budynku-na-serbskij/

URLs in this post:

[1] Image: http://ngl.media/wp-content/uploads/2014/12/serbska_fest1717117.jpg

[2] рішенні: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/41890174

[3] входить: http://www.fest.lviv.ua/uk/restaurants/

[4] помер: http://gazeta.ua/articles/people-newspaper/_volodimir-dubovij-ne-zvilnyav-pracivnikiv/591325

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.