«Альтком» заборгував Львівському аеропорту понад півмільйона гривень за вживаний щебінь

09 Грудня 2014

Господарський суд Запорізької області зобов’язав ТОВ «ШБ «Альтком» заплатити ДП «Міжнародний аеропорт «Львів» ім. Данила Галицького» 682,1 тис. грн заборгованості за договором постачання від 2012 року.

Згідно з угодою, МА «Львів» мав передати «Альткому» матеріал від «розбирання основ та покриттів злітно-посадкової смуги – бувший у використанні щебінь». Представники аеропорту це зробили трьома траншами на загальну суму 821,2 тис. грн. Але підприємство заплатило лише 150 тис. грн.

ШБ «Альком» через суд намагалось визнати угоду недійсною, посилаюсь на те, що підпис керівника товариства Антощука А.В., що є в угоді, відрізняється від підпису в довіреностях, що ставить під сумнів їх легітимність, на підставі яких було отримано товар від позивача. Проте суд не взяв аргументів до уваги, оскільки була здійснена часткова оплата за товар, а також підприємство визнало суму заборгованість у листі до аеропорту.

З початку року, за даними Єдиного державного реєстру судових рішень, судами було прийнято рішень на понад 3 млн грн щодо заборгованості ШБ «Альтком» лише перед підприємствами з Львівської області.

У всіх випадках причиною заборгованості юристи підприємства вказували недофінансування зі сторони ДП «Дирекція з будівництва об’єктів до Євро 2012 у Львові» і обіцяли її погасити після надходження коштів від дирекції.