- NGL.media - https://ngl.media -

Санаторій «Львів» у Брюховичах повернули у власність держави

08.12.2014 @ 08:30 в Новини

000003 [1]

Фото «Укрпрофоздоровниця»

Господарський суд Львівської області вирішив визнати за державою право власності на майновий комплекс «Санаторію «Львів» в смт. Брюховичі на вулиці Курортна, 8. Таке рішення суд виніс 19 листопада.

У рішенні [2] суду повідомляється, що у 1991 року постановою президії Ради Федерації незалежних професійних спілок України на базі санаторно-курортних закладів, підприємств, об’єднань та установ профспілок України створено акціонерне товариство лікувально-оздоровчих установ профспілок України «Укрпрофоздоровниця».

У 1992 році актом майно санаторію «Львів» передали до ЗАТ «Укрпрофоздоровниця». У 2001 році БТІ видало реєстраційне посвідчення, згідно з яким право власності на цілісний майновий комплекс санаторію зареєстровано за Прикарпатським дочірнім підприємством ЗАТ «Укрпрофоздоровниця». У 2003 році правонаступником Прикарпатського дочірнього підприємства стало ДП «Санаторій «Львів».

Прокурор Шевченківського району Львова на суді обґрунтовував позов тим, що відповідно до постанови Ради Міністрів УРСР 1960-го року майно передавали профспілковим органам у відання, а не у власність. На момент створення ЗАТ «Укрпрофоздоровниця» санаторій перебував у державній власності, а тому його могли продати-передати виключно за згоди власника.

Суд погодився в прокуратурою і визнав недійсним реєстраційне посвідчення на цілісний майновий комплекс «Санаторію «Львів», видане Прикарпатському ДП,  правонаступником якого є ДП «Санаторій «Львів». ДП «Санаторій «Львів» суд зобов’язав повернути майновий комплекс в Брюховичах Фонду державного майна України.

 


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2014/12/08/sanatorij-lviv-u-bryuhovychah-povernuly-u-vlasnist-derzhavy/

URLs in this post:

[1] Image: http://ngl.media/wp-content/uploads/2014/12/000003.jpg

[2] рішенні: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/41569712

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.