Прокуратура відсудила ділянку у мера Винників Сергія Уварова і повернула її мерії

27 Листопада 2014

Львівський апеляційний господарський суд зобов’язав ТОВ «Компанія «Данило Галицький» повернути Винниківській міській раді земельну ділянку на вул. Шевченка,1 загальною площею 1,5 га та розірвати договір оренди землі між підприємством та мерією.

Як повідомляли «Н.Г.Львів», прокуратура Львівської області в інтересах Винніківської міської ради у липні поточного року звернулась з позовом до суду, оскільки  ТОВ «Компанія «Данило Галицький» не сплачувала орендну плати за землю. Прокуратура вимагала розірвати договір оренди і повернути ділянку місту. Господарський суд Львівської області позов не задовольнив, оскільки прокуратурі не вдалось довести наявність заборгованості.

У постанові Апеляційного суду, зазначено, що в матеріалах справи містяться довідки ДПІ з яких вбачається, що Компанія «Данило Галицький» протягом 2012 – 2014років не сплачувала орендну плату – станом на 27 червня 2014 року заборгованість становила 181,7 тис. грн. Крім того, наявність заборгованості та систематичної несплати орендної плати підтверджується і підписанням між сторонами мирової угоди, якою погодили графік погашення заборгованості.

З огляду на це, суд дійшов висновку, що орендар неналежно виконував свої зобов’язання щодо сплати орендних платежів, що є істотним порушенням договору, відтак, підставою для розірвання договору.

Засновником ТОВ «Компанія «Данило Галицький» є два підприємства:  московська фірма «Макрус» та винниківське ПП «Паладіум Люкс».  В свою чергу власником «Паладіум Люкс» є Уляна Уварова – дружина міського голови Винників Сергія Уварова.