Рідна фірма мера Уварова відремонтувала свій бар в рахунок орендної плати місту

24 Листопада 2014

Вищий господарський суд України залишив в силі рішення суду першої інстанції, згідно з яким було відмовлено у задоволенні позовних вимог прокурора про визнання незаконним та скасування рішення виконкому Винниківської міськради. Відповідно до цього рішення ТОВ «Гал-Дім отримало дозвіл на відшкодування вартості проведеного ремонту орендованих приміщень шляхом проведення взаємозаліку зобов’язань.

Як повідомляли «Н.Г. Львів», «Гал-Дім» з 2005 року орендує комунальне приміщення підвалу площею 124,1 кв. м у Винниках на вулиці Галицькій, 49 для розміщення кафе-бару.

У 2012 році Винниківська міськрада і фірма підписали додаткову угоду, згідно з якою у договір оренди додали одне речення – «Якщо орендар здійснив ремонт об’єкту оренди, орендар має право зарахувати вартість ремонту в рахунок орендної плати».

У 2013 році «Гал-Дім» двічі звернувся до Винниківської міськради з листом про «неможливість використовувати нежитлове приміщення за призначенням через відсутність в ньому вентиляції, гідроізоляції, належного енергопостачання». Мовляв, потрібно зробити ремонт, а вартість робіт просили зарахувати в рахунок орендної плати.

У вересні 2013-го рішенням виконавчого комітету Винниківської міської ради надано дозвіл зарахування ТОВ «Гал-Дім» вартості проведеного капітального ремонту в рахунок орендної плати за приміщення шляхом проведення взаємозаліку зобов’язань.

У судовому рішенні не повідомляється, яким чином працював бар і чи взагалі працював протягом 2005-2013 років.

Представник прокуратури стверджував, що проведений орендарем ремонт не є капітальним, а також відсутні докази неможливості використання майна за призначенням без ремонту. Утім госпсуд вказав, що згідно з актами передачі підвалу, там був відсутній водопровід, каналізація та електромережа. Відповідно приміщення не могли використовувати для розміщення бару.

З цим рішенням погодився апеляційний суд, а 13 листопада залишив у силі Вищий господарський суд.

У 2008 році співвласником ТОВ «Гал-Дім» став екс-регіонал Сергій Уваров, голова Винниківської міськради (2002-2006 рр, з 2010 року і до нині). У 2011 році Сергія Уварова у «Гал-Домі» замінила його дружина Уляна. На момент підписання змін до договору оренди у 2012 році власниками «Гал-Дім» були саме Уляна Уварова та Андрій Чорний, відомий як керівник Личаківської районної в м. Львові організації Партії регіонів.

Нині, згідно з даними ІРЦ, єдиним власником ТОВ «Гал-Дім» є Андрій Чорний.