- NGL.media - https://ngl.media -

«Львівська залізниця» пропихає хитру схему, яка дозволяє купувати неякісне вугілля за хорошою ціною

14.11.2014 @ 15:23 в Новини

ВП «Служба матеріально-технічного постачання» ДТГО «Львівська залізниця» у кінці серпня оголосила відкриті торги на закупівлю майже 13 тис. тонн кам’яного вугілля шести марок. За попередніми оцінками, сума угод складе понад 15 млн грн.

У перших торгах – це загалом 3909 тонн вугілля трьох марок ГМ (13-25), ГКО (25-100) та ГПК (50-200), у других – 9000 тонн вугілля АМ (13-25), АС (6-13), ДГ (13-100).

В обидвох випадках «Служба матеріально-технічного постачання» у документації подає основні  умови договору, згідно з якими «при невідповідності фактичних показників зольності та масової частки вологи показникам, які обумовлюються в Додатку №1 до цього договору, до ціни товару застосовуються наступні скидки:по зольності – за кожний відсоток перевищення зольності – 2,5% вартості;по масовій частці вологи – за кожний відсоток перевищення частки вологи – 1,3% вартості».

Як повідомляли «Наші гроші», аналогічні умови [1] договору були в документації торгів на закупівлю вугілля, які оголошувало «Укрзалізничпостач» (очікувана сума закупівлі 102 млн грн). Такі умови договору дозволяють постачати залізниці неякісне вугілля з невеликою знижкою від заявленої ціни.

У кінці жовтня АМКУ відмінила [2] цю процедуру закупівлі, оскільки документація конкурсних торгів містила численні умови, які порушують вимоги закону, звужувала конкуренцію та призводила до дискримінації учасників, що могло призвести до спотворення результатів цієї процедури закупівлі.

ТОВ «Тепло-Холдинг», яке й оскаржило в АМКУ дану закупівлю «Укрзалізничпостачу», звернулось зі скаргами до «Львівської залізниці», аби вони усунули аналогічні дискримінаційні вимоги, однак залізниця цього не зробила. Як повідомив «Н.Г. Львів» «Тепло-Холдинг», у відповіді на їх зауваження «Львівська залізниця» посилається на Інструкцію щодо заповнення типового договору Мінекономіки №925 від 27/07/10р, яка уже втратила чинність.

Наразі ТОВ «Тепло-Холдинг» звернулося зі скаргою до АМКУ щодо одних із двох торгів на закупівлю вугілля «Львівською залізницею», і АМКУ призупинив процедуру. За словами представників «Тепло-Холдинг», ДКТ на закупівлю вугілля «Львівською залізницею» також містить низку інших порушень.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2014/11/14/lvivska-zaliznytsya-hoche-zamovyty-vuhillya-za-hytroyu-shemoyu-yaka-dozvolyaje-kupuvaty-neyakisne-palyvo-za-horoshoyu-tsinoyu/

URLs in this post:

[1] аналогічні умови: http://nashigroshi.org/2014/10/24/vuhilni-hytroschi-zaliznytsi/

[2] відмінила: http://nashigroshi.org/2014/10/26/amku-zobovyazav-zaliznytsyu-vidminyty-hytru-zakupivlyu-vuhillya-na-100-miljoniv/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.