- NGL.media - https://ngl.media -

Володимир (Морда) Дідух заявив, що дав нардепу Кривецькому $48 млн на фінансування «Свободи»

13.11.2014 @ 15:04 в Новини

Львівський бізнесмен Володимир Дідух [1], більш відомий як кримінальний авторитет Вова Морда, в інтерв’ю газеті «Експрес» [2] заявив, що він фінансував ВО «Свобода». Його вклад у розвиток політ сили склав 48 млн доларів. Це кошти на утримання осередків партії, організацію мітингів, зарплату працівників тощо. Ці кошти Дідух, передавав не офіційному лідеру партії Олегові Тягнибоку, а через народного депутата України від ВО «Свободи» Ігоря Кривецького.

«Тягнибоку особисто гроші не давав, давав Пупсу (прізвисько Ігоря Кривецького, ред.). Щоб не сказали, що гроші на партію дав кримінальний авторитет. Таким чином, Пупс передавав ніби від себе мої гроші».

На сьогодні Володимир (Морда) Дідух каже, що припинив фінансування партії, оскільки вона «продала» націоналістичну ідею, з якою виграла вибори до парламенту, через яку люди їм повірили. Але стверджує, що саме він допоміг «Свободі» народитись.

«Це було спершу 500 тис., потім мільйон, потім два, потім три. Потім по вісім давалося. Усього разом $48 млн. Були часи, коли з Тягнибоком я бачився кожний день. У «Фешн-клубі». Це всі бачили. І обнімались і здоровались», – розповів Володимир Дідух.

Стосунки з партією та її лідерами, за словами Дідуха почали псуватися після того, як останні «зійшлись з людьми Януковича».  Насамперед йдеться про Сергія Курченка, який за словами Дідуха, під виглядом транзиту, почав ввозити у країну бензин, а потім продавати  його всередині країни без сплати податків.

«Ви маєте зупиняти такі схеми, ви ж опозиція. А Пупс мені сказав: «Он нам больше денег дает». І так наші стосунки почали ламатися. І в Сівковича вони брали гроші, і в інших. А коли вони посадили в крісло генпрокурора Махніцького, то взагалі страшно говорити, що почалося. «Свобода» почала брати гроші всюди і за все. Без Пупса там ніхто кроку не робив»,- пояснив екс-кримінальний авторитет.

Володимир Дідух також розповів, що «Свобода», зокрема у особі Ігоря Кривецького, вела справи із одіозним олігархом Дмитром Фірташем: «Вони можуть зараз від Фірташа віднікуватись, а якщо на маму Пупса була записана власність Фірташа, то як вони можуть віднікуватись?»

Крім того він заявив, що Ігор Кривецький придбав не лише готель «Жорж» [3] в центрі Львова, але й готель «Хаят» в Києві за 200 млн доларів.

«Вони, будучи у владі, прийняли $600 млн. Подивіться, які він (Ігор Кривецький) готелі купив  – «Жорж» у центрі Львова, «Хаят» – у центрі Києва, банки скупили. 200 млн доларів дали тільки за «Хаят».

Довідка:  Володимир Дідух – відомий у Львові кримінальний авторитет. Вперше його затримали за підозрою у рекеті у 1994 році. Тоді він отримав умовний термін і відсидів кілька років у СІЗО. На нього було вчинено кілька замахів. Останній раз у 2012 році в центрі Львова обстріляли його автомобіль. В результаті замаху загинув його водій, а сам Дідух отримав важкі поранення. У 2014 році Володимир Дідух на позачергових парламентських виборах балотувався [4] до ВР за списками партії «Громадянський рух України». Голова благодійного фонду «Рідна Галичина».


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2014/11/13/volodymyr-morda-diduh-zayavyv-scho-dav-nardepu-kryvetskomu-48-mln-na-finansuvannya-svobody/

URLs in this post:

[1] Володимир Дідух: http://ngl.media/2014/03/21/scho-jednaje-nardepa-ihorya-kryvetskoho-ta-vovu-mordu/

[2] «Експрес»: http://expres.ua/

[3] придбав не лише готель «Жорж»: http://ngl.media/2013/12/20/holovnyj-sponsor-svobody-ihor-kryvetskyj-kupyv-hotel-u-tsentri-lvova/

[4] балотувався: http://zaxid.net/news/showNews.do?vova_morda_yde_u_parlament&objectId=1323577

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.