- NGL.media - https://ngl.media -

«Львіввугілля» купило електровози і батареї в Ахметова

06.11.2014 @ 08:24 в Новини

ДП «Львіввугілля» за результатами відкритих торгів замовило два електровози 2АМ-8Д з акумуляторними батареями 112 ТЖН 350 або еквівалент у ПАТ «Криворізький завод гірничого обладнання» за понад 4,5 млн грн. Про це повідомляється у Віснику державних закупівель.

Електровози повинні доставити вже цього року на шахту «Львіввугілля» «Степова», що в селі Глухів Сокальського району.

Власником Криворізького заводу є кіпрська фірма «UMBH Ukrainian Machine Building Holding Limited», підконтрольна групі СКМ Ріната Ахметова. На неї заведена власність також низки компаній з аналогічними назвами: ТОВ «Гірничі машини – Горлівський Машинобудівник», ТОВ «Гірничі машини – бізнес комфорт», ТОВ «Сервісна компанія «Гірничі машини», ТОВ «Гірничі машини – Донецький енергозавод», ТОВ «Гірничі машини – Донецькгірмаш», АТ «Торгова Компанія «Гірничі машини», які група Ріната Ахметова офіційно визнає як частину свого холдингу.

Єдиним конкурентом заводу на тендері було ТОВ «Компанія «Гірничі машини». Як повідомляли «Наші гроші», до липня 2012 року воно називалося [1] ТОВ «ІСС», власниками були донеччани Віктор і Костянтин Кулакови. Потім фірму переоформили на панамський офшор «Севард трейдінг інк» (Sevard trading inc.). Президентом «Севарду» є панамський номінальний директор Татьяна Іцель Салданья Ескобар (Tatiana Itzel Saldaña Escobar), яка відома тим, що обслуговувала низку компаній разом з латвійцями Станом Горіним та Еріком Ванагельсом, найбільш відомими як продавці «вишки Бойка». Офіційно у групі Ахметова заявляють, що ТОВ «Компанія «Гірничі машини» не має до них стосунку. У той же час фірми-тезки неодноразово виявлялися [2] єдиними конкурентами на тендерах.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2014/11/06/lvivvuhillya-kupylo-elektrovozy-i-batareji-v-ahmetova/

URLs in this post:

[1] називалося: http://nashigroshi.org/2014/09/18/lvivvuhillya-skupylos-u-ahmetova-na-93-miljony/

[2] неодноразово виявлялися: http://nashigroshi.org/2014/01/13/panamtsi-rozihraly-z-ahmetovym-sche-385-shahtarskyh-miljoniv/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.