- NGL.media - https://ngl.media -

В офісі підприємства, яке контролює голова Львівської ОДА, знайшли печатки фірм Курченка та Пшонки

03.11.2014 @ 08:45 в Новини

Під час обшуків у Львові офісів компаній, пов’язаних з Юрієм Турянським, головою Львівської обласної держадміністрації, податківці виявили печатки компаній Курченка та Артема Пшонки.

Обшуки у шести офісах компаній Турянського у львівському бізнес-центрі на вул. Лазаренка,1а провели одночасно ще 11 квітня. Підставою стало кримінальне провадження, порушене 27 березня  «за фактом умисного ухилення від сплати податків на суму 3 млн грн службовими особами ТОВ «Укр-вуглепром».

Під час обшуків податкова міліція вилучила печатки фірм «Грант Тайм» та «Запорожский коксохимремонт», що входять у сферу контролю Сергія Курченка і сина екс-генпрокурора Артема Пшонки. Цю інформацію підтвердив  Володимир Поліщук, тимчасово виконуючий обов’язки прокурора Львівської області.

Він також повідомив, що в офісі адвоката Світлани Цукорник,  де також проводився обшук в рамках даного кримінального провадження, було вилучено трудову книжку рідного брата голови ЛОДА  Юрія Турянського.

Світлана Цукорник – юрист ТОВ «Укрвуглепром» та сімейний адвокат родини Юрія Турянського, а ткож давній бізнес-партнер чинного голови ЛОДА. Сьогодні їй належить 0,5% в ТОВ «Українські перспективи», де рештою 99,5% володіє Турянський.

«Н.Г. Львів» вже повідомляли про діяльність ТОВ «Укр-вуглепром» [1] та зв’язок підприємства з чинним головою ЛОДА. Це підприємство з 2010 року стало активним учасником тендерів на постачання вугілля для бюджетників. Саме у 2010 воно змінило назву, раніше це було ЗАТ «Західвугілля», серед засновників якого протягом 2007-2008 років був Юрій Турянський.

Свою долю Турянський у 2008 році передав Вікторові Квятковському, який також був директором у інших заснованих ним фірмах: «Реклама-Арт», «Юр-Груп», «Європейське місто». З квітня 2012 року засновником і керівником «Укр-вуглепрому» є мешканець Перемишлян Михайло Баран, який раніше не займався жодним бізнесом і на сьогодні це єдине підприємство, в якому його зазначено власником.

За словами прокурора Поліщука, з вилучених під час обшуку фінансово-господарських документів випливає, що  ТОВ «Укр-вуглепром» жодних  господарських справ з «Грант Таймом» та «Запорожским коксохимремонтом» не вело. Працівники підприємство заявили, що не знають звідки в їхньому офісі з’явились печатки фірм, які підозрюють в розкраданні держкоштів в особливо великих розмірах.

«На даному етапі кримінального розслідування ми поки не простежуємо причетність Юрія Турянського до підприємства «Укр-вуглепром». Зазначу, що досудове розслідування на даний час ще триває», – сказав прокурор Львівської області.

Щодо діяльності фірм «Грант Тайм» і «Запорожский коксохимремонт», то як повідомляв Forbes [2], останнє входило у групу «ГазУкраїна-2009» Сергія Курченка. А одним із його партнерів називали Артема Пшонку, сина тодішнього генпрокурора України Віктора Пшонки. Це підприємство, з офісом у столичній «хрущовці», лише протягом 2011 -2013 років отримало замовлень на понад 144 млн грн, в основному від «Чорноморнафтогазу» і «Укртрансгазу».

А фіктивне ТОВ «Грант Тайм» фігурує у справі про розтрату та привласнення державного майна ПАТ «Укргазвидобування».

Крім того, обидва підприємства, отримували кредити від «Реал банку» Сергія Курченка. У 2013 році «Реал банк» надав [3] кредит «Запорожскому коксохимремонту» у розмірі 37 млн грн,  а ТОВ «Грант Тайм» – у розмірі 450 млн грн. Ці гроші жодне з підприємств так і не повернуло [4].

Детально читайте тут [5].

 


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2014/11/03/v-ofisi-pidpryjemstva-yaku-kontrolyuje-holova-lvivskoji-oda-znajshly-pechatky-firm-kurchenka-ta-pshonky/

URLs in this post:

[1] діяльність ТОВ «Укр-вуглепром»: http://ngl.media/2014/09/05/pershyj-uspih-turyanskoho/

[2] Forbes: http://forbes.ua/business/1341072-rassledovanie-gazovyj-korol-vseya-ukrainy

[3] надав: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/39494705

[4] не повернуло: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/40447251

[5] тут: http://ngl.media/2014/11/03/kurchenko-z-pshonkoyu-naslidyly-u-lvovi

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.