АМКУ оштрафував батьків міського голови Сколе за узгоджені дії на тендері

16 Жовтня 2014

Львівське обласне територіальне відділення АМКУ штрафувало ТОВ «КІМ» та приватного підприємця Богдана Москаля за порушення законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді спотворення результатів торгів.

Про це повідомляється на сайті АМКУ.

У львівському відділенні АМКУ розповіли, що на ТОВ «КІМ» накладено штраф у розмірі 30 тис. грн, на ФОП Москаля – 20 тис. грн. «Було виявлено узгоджені дії, вони були пов’язані в господарській діяльністі», – сказав керівник прес-центру Львівського обласного територіального відділення АМКУ Тарас Антощак.

Як з’ясували «Н.Г. Львів», ТОВ «КІМ»у 2012 році перемогло у відкритих торгах КП «Сколівське житлово-комунальне господарство» на постачання рідких продуктів нафтоперероблення на загальну суму 375 тис. грн.

Конкурентами «КІМ» на торгах були підприємець Москаль та ПП «Фортем». «КІМ» та приватний підприємець мали найдешевші пропозиції.

Засновниками ТОВ «КІМ» є Богдана Москаль і ПП «Крістоф» (мають по 50%). Богдана Москаль зареєстрована на одну адресу з приватним підприємцем Богданом Москалем і вони є батьками міського голови Сколе Володимира Москаля.

«Н.Г. Львів» вже повідомляли і про інші цікаві випадки співпраці Сколівського комунального підприємства і батьків мера. Зокрема, Богдан Москаль здавав в оренду КП «Сколівське житлово-комунальне господарство» сміттєві баки та транспортні засоби. Починалося усе зі символічної плати: один смітник — 1 гривня в місяць, ЗІЛ-131 — теж одна гривня. Однак за кілька місяців орендна плата значно зростала, оренда одного смітника коштувала 62 гривні, а ЗІЛ спочатку 1950 грн в місяць, а потім і 5950 грн. Мати міського голови Богдана Павлівна також здавала комунальникам в оренду приміщення.