Через працівника міськради бюджет недоотримав 230 тис. грн за оренду кінотеатру “Зірка”

14 Жовтня 2014

Головного спеціаліста управління комунальної власності Львівської міської ради визнали винуватим у службовій недбалості, яка спричинила тяжкі наслідки — майже 230 тис. грн недоотримав бюджет міста. Про це йдеться у вироку Личаківського районного суду Львова від 6 жовтня 2014 року.

У вироку вказано, що держслужбовець у період з січня по липень 2011 року не включив в інформацію для контрольно-інвентаризаційного відділу дані про один договір оренди – кінотеатру “Зірка” на вулиці Зеленій, 88, який був укладений між міськрадою та ПП “Палома” ще у 2001 році (термін дії – десять років).

Недбалість чиновника призвела до того, що після закінчення строку оренди не було припинено або переукладено договір, а навпаки його було продовжено на той самий термін і на попередніх його умовах без проведення нової оцінки вартості об’єкта оренди.

Через те, що орендар платив за старими цінами, за період часу з 1 липня 2011 року по 28 лютого 2013 року до місцевого бюджету не надійшло 229,2 тис. грн орендної плати.

Головний спеціаліст управління комунальної власності свої вини не визнав. Однак версію обвинувачення підтвердили покази багатьох свідків.

З вироку також випливає, що розмір орендної плати за приміщення кінотеатру складав лише 4,5 тис. грн (площа “Зірки” понад 330 м кв).

Чоловіку призначили 2 роки позбавлення волі із забороною обіймати посади пов’язані із здійсненням організаційно-розпорядчих функцій строком на 1 рік. Утім суд звільнив від відбування покарання, встановивши іспитовий строк один рік.

Першим власником ПП “Палома” був Богдан Коссак. У 2003 році “Палома” перейшла до тоді 28-річного Юрія Шпіцера, сина Василя Шпіцера, який був міським головою Львова у 1990-1994 рр.

ПП “Клуб Пікассо”, яке є правонаступником “Паломи”, зареєстрували у 2008 році. Юрій Шпіцер був власником “Клуб Пікассо” до кінця лютого 2012 року.

Щоправда, у 2010 році його батько Василь Шпіцер ствержував, що до кінотеатру “Зірка” не має жодного відношення. “Наскільки мені відомо, його взяли в оренду молоді люди і створили там чудовий клуб “Пікассо”, який, на відміну від інших кінотеатрів, успішно служить для львівської молоді”, – сказав він.

Нині власником “Клуб Пікассо” є Роман Кравчишин, який називав себе співвласником ще у 2006 році. У приміщенні кінотеатру “діє нічний клуб “Picasso”.