- NGL.media - https://ngl.media -

Відділ охорони культурної спадщини замовив облік цінностей у свого екс-начальника, якого затримали на хабарі

07.10.2014 @ 08:45 в Новини

Відділ охорони культурної спадщини та культурних цінностей Львівської обласної державної адміністрації уклав угоду на послуги з паспортизації щойновиявлених об’єктів культурної спадщини регіону з ПП «Центр пам’яткоохоронних досліджень». Цю роботу підприємство виконає за майже 261,7 тис. грн, повідомляється у Віснику державних закупівель.

У документації торгів вказано, що виконавець повинен  обстежити 106 нововиявлених об’єкти культурної спадщини, провести  історико-архівні та  бібліографічні дослідження, виготовити коротку історичну довідку, облікову картку та акт технічного стану об’єкта культурної спадщини. Роботи мають виконати до кінця року.

Власником ПП «Центр пам’яткоохоронних досліджень» з жовтня 2012 року є Василь Івановський, екс-начальник управління охорони культурної спадщини Львівської ОДА.  У червні 2012 року він був затриманий [1] за отримання хабаря у розмірі 32 тис. грн. Ситуація з затриманням породила багато пліток і домислів.  Тоді головний міліціонер Львівщини Олександр Рудяк,заявив, що правоохоронці тривалий час «вели» Івановського, натомість депутати та  працівники управління висловлювали переконання, що начальника управління «підставили».

Цікаво, що за даними правоохоронців, тоді чиновник отримав хабар [2] – за дозвіл на проведення пристосування приміщення для виробничих потреб у Жовкві. Йшлося про так звану нововиявлену пам’ятку, тобто таку, яка ще не взята на державний облік за відповідною категорією цінності.

І ще один цікавий момент – офіційним керівником та власником ПП «Центр пам’яткоохоронних досліджень» Василь Івановський став лише в кінці 2012 року, тобто тоді коли вже не міг повернутися на державну службу. А до того часу власником підприємства значилась Руслана Бубряк [3], людина з таким прізвищем є завідувачем виставковим відділом Львівського музею історії релігії.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2014/10/07/viddil-ohorony-kulturnoji-spadschyny-zamovyv-oblik-tsinnostej-u-svoho-kolyshnoho-nachalnyka-yakoho-zatrymaly-na-habari/

URLs in this post:

[1] затриманий: http://zaxid.net/news/showNews.do?zatrimali_nachalnika_upravlinnya_lvivskoyi_oda_ivanovskogo&objectId=1256857

[2] отримав хабар: http://zik.ua/ua/news/2012/06/14/354666

[3] Руслана Бубряк: http://www.rr.lviv.ua/podcasts/ruslana-bubryak-pro-spivpratsyu-muzejiv-ukrajiny-ta-polschi/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.