Львівська залізниця замовила ремонт тепловозів у запорізьких «розпильщиків»

01 Жовтня 2014

ДТГО «Львівська залізниця» за результатами відкритих торгів уклала низку угод на капітальний ремонт та відновлення тепловозів на загальну суму 5,69 млн грн.  За ці кошти мають відремонтувати електричні двигуни, механічне обладнання та систему охолодження рухому складу залізниці.

Ремонт для залізниці здійснять чотири підприємства: НВПП «ДАК-Електропром», ТОВ «Регіон-плюс», ПАТ «НВП «Смілянський електромеханічний завод» та ТОВ «Компанія «Аддішенел Ревенью менеджмент».

Останнє підприємство, зареєстроване у Запоріжжі, кілька тижнів тому стало переможцем тендеру від ДТГО «Південно-Західна залізниця». У Львові воно отримало замовлення на 0,57 млн грн. За інформацією «Наших грошей», «Південно-Західна залізниця» 9 вересня уклала угоду з «Аддішенел Ревенью Менеджмент» на послуги з ремонту техніки за 1,62 млн грн.

Власником «Аддішенел Ревенью Менеджмент» є Дмитро Гордієнко, фірма створена у лютому 2013 р. Жодного тендеру раніше не вигравала. На тендері від «південно-Західної залізниці» конкурентами підприємства були дві фірми – ТОВ «Козак-Інвест» і ТОВ «Запорізький механоремонтний комплекс».

«Козак-Інвест» (раніше ТОВ «Квік») заснував Микола Хіньов, пізніше фірму переоформили на батька Хіньова – Олександра, а потім на Павла Новікова. Фірма відома низкою тендерів, розіграних зі спорідненою компанією «Квік-2006», також заснованою Хіньовим. При цьому, виступаючи конкурентами на тендерах фірми зберігали спільні адресу й контактний телефон.

«Козак-Інвест» також взяло участь у конкурсі від «Львівської залізниці», подавши у пропозиції суттєво вищу ціну, ніж «фірма-партнер».