“Львівська залізниця” оголосила конкурс на страховика пасажирів

26 Вересня 2014

ДТГО “Львівська залізниця” оголосила відкритий конкурс з відбору страховика для обов’язкового страхування пасажирів від нещасних випадків на залізниці. Про це повідомляється у Віснику держзакупівель.

Компанія, яка переможе у конкурсі, зможе надавати послуги до кінця 2015 року. Для того, щоб взяти участь, страховики повинні мати відповідну ліцензію (чинну до кінця 2015-го), не менше 5 років досвіду, відсутність заборгованості з податків та зборів, а також сума чистих активів компанії повинна бути більшою за її статутний капітал.

Конкурс проведуть у двох лотах. Перший — на страхування пасажирів на маршрутах міжобласного, міжміського і міжнародного сполучення, другий — на маршрутах приміського сполучення. Пропозиції учасників розкриють 7 жовтня.

Одночасно конкурс на страховика також оголосили Одеська, Південно-Західна, Придніпровська та Південна залізниці.

Нагадаємо, що керівництво “Укрзалізниці” пообіцяло провести повноцінний конкурс з відбору страхових компаній у липні цього року.

Нині пасажирів залізниці страхує СК “Інтер-поліс”. За даними SMIDA за другий квартал цього року, “Укрзалізничпостач” володіє понад 41,8% “Інтер-полісу”, а 39,3% належить компанії “Інтер-Контакт”, кінцевим бенефіціаром якої через компанію “Гонконг Істерн Девелопмент Лімітед” (Гонконг) є народний депутат Олександр Єдін. Ще 10,7% володіє кіпрський офшор “Ей.Бі.Сі. Контрейдінг (Оуверсіз) Лімітед”.

Страхування на залізниці уважається одним із найбільш беззбиткових видів страхування, оскільки рівень виплат за ним не перевищує 4% від зібраних премій. Для порівняння, в автострахуванні рівень виплат досягає 60-70%.