Послуги родичів Хом’яка коштували залізничникам понад 130 тисяч

23 Вересня 2014

ТОВ «Компанія «Центр ЛТД» отримала замовлень від ДТГО «Львівська залізниця» на 136,4 тис. грн. Про це йдеться у звіті залізниці про результати закупівель без проведення процедури закупівлі за ІI квартал 2014 року.

Найдорожче залізничникам коштували послуги з розрахунку водоспоживання та підготовки пакету документів для отримання дозволу на спецводокористування  – 75,5 тис. грн. Ще  56 тис. грн  «Компанія «Центр ЛТД» отримає за інвентаризацію викидів шкідливих речовин в атмосферу та розробку документів для отримання дозволу на викиди. А також розробка документації на відходи обійдеться в 4,8 тис. грн.

Власником ТОВ «Компанія «Центр ЛТД» є ТОВ «Тернопільська інвестиційна компанія», засновниками якої є сестра екс-керівника департаменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації Мирослава Хом’яка – Галина Данилів та його тесть Ярослав Кривошия.

Мирослав Хом’як написав заяву на звільнення за власним бажанням у червні цього року, після того, як львівські підприємці звинуватили його у масштабній корупції – створення під його керівництвом схеми вимагання, отримання та легалізації хабарів за посередництва трьох фірм. За словами бізнесменів, якщо будь-яку екологічну документацію розробляла не «своя» фірма, то вона не погоджувалася департаментом екології Хом’яка. Одна із згаданих фірм – «Компанія «Центр ЛТД».