АМКУ оштрафував “Мегабудмакс” за махлювання на тендері

19 Вересня 2014

ТОВ “Мегабудмакс” повинне заплатити в дохід держбюджету штраф у розмірі 15 тис. грн та пеню — 14,85 тис. грн. Таке рішення виніс Господарський суд Львівської області 8 вересня.

Як повідомляється у рішенні, Львівське обласне територіальне відділення АМКУ оштрафувало “Мегабудмакс” на 15 тис. грн за порушення законодавства про захист економічної конкуренції. Як виявило АМКУ, “Мегабудмакс” та Корпорація будівельних підприємств “Львівінвестбуд” узгоджували свою поведінку під час участі у конкурсних торгах на закупівлю завершення будівництва школи на 150 учнів з двома дошкільними групами по 15 дітей і фельдшерським пунктом у селі Пристань Сокальського району Львівської області. Що саме узгодили фірми – у рішенні не уточнено.

“Мегабудмакс” повинен був виплатити штраф до червня 2013 року, однак не заплатив досі.

Суд задовольнив позов антимонопольного комітету, утім дозволив “Мегабудмаксу” виплачувати борг і пеню частинами. Останній платіж — у лютому 2015 року.

На момент проведення тендеру власниками “Мегабудмаксу” були Роман Босак і Тарас Горинь. Нині засновником вказано Олега Петеляка, який був співвласником “Львівінвестбуду” на момент участі у тендері (через ТОВ “Львівський будівельний холдинг”).

Згідно з Вісником держзакупівель, з 2009 року “Мегабудмакс” отримав замовлень у Львівській області на 87 млн грн.