Охоронці культурної спадщини замовлять у фірми свого екс-керівника послуг на чверть мільйона

16 Вересня 2014

Відділ охорони культурної спадщини та культурних цінностей Львівської обласної державної адміністрації акцептував пропозицію ПП “Центр пам’яткоохоронних досліджень” у відкритих торгах на послуги з паспортизації щойновиявлених об’єктів культурної спадщини Львівщини. Вартість договору складе майже 261,7 тис. грн. Про це повідомляється у Віснику державних закупівель.

У документації торгів вказано, що виконавець повинен на кожному з нововиявлених об’єктів культурної спадщини (а таких є 106) провести натуральне обстеження, історико-архівні і бібліографічні дослідження, визначити предмет охорони, встановити ступінь схоронності, первісне призначення, сучасне використання, фотофіксацію (у разі необхідності графічну фіксацію), виготовити коротку історичну довідку, облікову картку та акт технічного стану об’єкта культурної спадщини. Роботи мають виконати до кінця року.

Власником ПП “Центр пам’яткоохоронних досліджень” з жовтня 2012 року є Василь Івановський, екс-начальник управління охорони культурної спадщини Львівської ОДА. У червні 2012 року ЗМІ повідомляли про затримання Івановського за отримання хабаря у розмірі 32 тис. грн.

Статутний капітал фірми становить 1 тис. грн. Згідно з Вісником держзакупівель, “Центр пам’яткоохоронних досліджень” ще жодного разу не перемагав на тендерах.