Військовим замовили паливо у бізнес-партнерів родини екс-начальника Генштабу Куцина

02 Вересня 2014

Бізнес-партнери родини Михайла Куцина під час його керування Генеральним штабом ЗСУ отримали контракт на постачання палива на суму понад 83 млн грн. Про це йдеться у сюжеті програми «Наші гроші» на телеканалі ZIK.

Згідно з угодою від 12 травня цього року, Міноборони замовило у ТОВ «Авто Сіті Сервіс» поставку палива для реактивних двигунів. Як з‘ясували журналісти проекту, телефони фірми, вказані у конкурсній документації, не існують, а самої фірми за адресою реєстрації немає.

Родина власника «Авто Сіті Сервіс», столичного бізнесмена Геннадія Частякова, пов’язана спільним бізнесом із екс-начальником генштабу-головнокомандувачем Збройних сил України Михайлом Куцином. Дочки Куцина є співвласницями ПП «Львів сапфір» разом із дружиною Частякова.

Михайла Куцина призначили на посаду в лютому, а вже в березні пропозицію «Авто Сіті Сервісу» акцептували за процедурою закупівлі у одного учасника. Раніше «Авто Сіті Сервіс» паливних тендерів не вигравало.

У липні Михайла Куцина звільнили з посади, і в «Авто Сіті Сервісу» почалися проблеми. За даними Єдиного реєстру судових рішень, Господарський суд Києва порушив провадження у справі проти ТОВ «Авто Сіті Сервіс» про стягнення понад 2,5 млн. грн. Позов подав київський прокурор з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері Центрального регіону України в інтересах держави в особі Міністерства оборони України. У Міноборони програмі «Наші гроші» цю ситуацію не прокоментували. Проте фахівці паливного ринку припускають, що у компаніїне вистачило ресурсів виконати свої зобов’язання.

Михайло Куцин також працював начальником штабу Західного оперативного командування у Львові.