- NGL.media - https://ngl.media -

Ресторатор з Новояворівська не платитиме 65 тис. грн за вирубку лісу

07.07.2014 @ 08:36 в Новини

Новояворівське підприємство «Польтраст» не сплачуватиме 65,5 тис. грн сільськогосподарських втрат, зумовлених вилученням земельної ділянки. Апеляційний суд Львівської області скасував [1] рішення суду першої інстанції, де львівський міжрайонний прокурор з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері  доводив, що підприємство не сплатило у бюджет за зміну цільового призначення ділянки. Крім того, у прокуратури були претензії до кількості вирубаного на ділянці лісу.

Як повідомлял [2]и «Н.Г.Львів», суперечлива ділянка розташовано при в’їзді до Новояворівська і кілька років тому була надана ПП «Польтраст» в оренду на 49 років. Природоохоронна прокуратура звернулась до суду з вимогою компенсувати втрати  лісового господарства на суму 277 тисяч 596 грн. Цю суму, за твердженням прокуратури, підприємство мало заплатити як компенсацію за вирубку лісу на ділянці, яку отримало для будівництва готельно-розважального комплексу.

Проте прокурору не вдалось довести, що відбулась зміна цільового призначення ділянки, оскільки виконавчий комітет Новояворівської міської ради надав довідку про те, що ділянка належала і належить до земель житлової та громадської забудови. І про жоден ліс там не йдеться. Лише в кадастровому плані було вказано, що «ділянка площею 3 га вкрита лісами та належить до лісових земель». Від власності на ліс при в’їзді в Новояворівськ відмовились також і два місцевих лісництва. ДП “Рава-Руський лісгосп” та “Галсільліс” надали довідки, що дана ділянка їм не належить.

Проте пізніше Господарський суд все ж таки вирішив стягнути з підприємства кошти у розмірі 65,5 тис. грн за зміну цільового призначення ділянки. Але в апеляційній інстанції підприємству пощастило і йому повірили, що лісу на ділянці не було і вона не міняла призначення – від початку належала до земель громадської забудови.

Засновником ПП «Польтраст» станом на кінець 2012 року зазначено Панахиду Степана Степановича, мешканця Новояворівська. Людина вкрай непублічна. На локальних сайтах його називають екс-кандидатом в мери міста від парії «Сільна Україна», але знайти слідів його передвиборчої компанії і подальшої політичної чи бізнесової активності не вдалось. Йому також приписують власність [3] місцевого ресторану «Фієрія» та ковбасного цеху.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2014/07/07/restorator-z-novoyavorivska-ne-bude-platyty-65-tys-hrn-za-vyrubku-lisu/

URLs in this post:

[1] скасував: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/39458709

[2] повідомлял: http://ngl.media/2013/09/18/novoyavorivska-miskrada-dozvolyla-vyrubaty-lis-za-pyatnadtsyat-tysyach-hryven-hocha-eksperty-narahuvaly-vtrat-na-trysta/

[3] власність: http://novoyavor.blogspot.com/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.