Суд ліквідував рідну фірму депутатів Дубневичів

02 Липня 2014

Господарський суд Харківської області ухвалив ліквідувати ТОВ “Східні колійні системи”. Про це повідомляється в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Компанія раніше називалася “Корпорація Колійні ремонтні технології” і належала братам Ярославу та Богдану Дубневичам. Її створили у 2004 році. На початку 2013-го Дубневичі продали її відомому ліквідатору Івану Радику з Харкова і вона змінила назву на “Східні колійні системи”. Це сталося якраз незадовго до того, як до офісу одного з братів увірвалися працівники СБУ з планами провести обшук даної фірми.

У лютому цього року суд визнав “Східні колійні системи” банкрутом та відкрив ліквідаційну процедуру. Справу порушили через борг у розмірі 363 тис. грн, які Господарський суд Тернопільської області ще навесні 2013-го вирішив солідарно стягнути з товариств “Східні колійні системи”, “Калина-Восток”, “Калина-Тернопіль” та “Калина-Харків”.

Господарський суд Харківської області вирішив ліквідувати ТОВ. Своєю ухвалою він також затвердив наданий суду звіт ліквідатора і ліквідаційний баланс. У тексті ухвали вказано, що “Східні колійні системи” не володіють корпоративними правами, нерухомістю, землею. “У банкрута відсутнє майно, яке можна було б включити в ліквідаційну масу для подальшого продажу для задоволення вимог кредиторів. У зв’язку з недостатністю активів ліквідатором складено ліквідаційний баланс з непогашеною кредиторською заборгованістю в сумі 1 млн 780,9 тис. грн”, – сказано в тексті.

Законодавством передбачено, що вимоги кредиторів, які не задоволені через недостатність майна, вважаються погашеними. А тому вимоги кредиторів (приватного підприємця, “Львівської залізниці”, ДПІ) на загальну суму понад 618 тис. грн суд визнав погашеними.

“Корпорація Колійні ремонтні технології” була відома тим, що вигравала мільйонні тендери від залізниці завдяки патентам на різні деталі для скріплення рейок, які Дубневичі “винаходили” разом із Михайлом Костюком, екс-гендиректором Укрзалізниці.

Нагадаймо, що у 2011 році брати Дубневичі створили ще одне ТОВ – “Корпорація КРТ”.