- NGL.media - https://ngl.media -

Прокуратура не скасувала рішення, згідно з яким екс-регіонал відремонтував свій бар в рахунок орендної плати

02.07.2014 @ 08:30 в Новини

Господарський суд Львівської області відмовив [1] у задоволенні позовних вимог прокурора до виконкому Винниківської міськради та ТОВ “Гал-Дім” про визнання незаконним та скасування рішення виконкому, згідно з яким компанія отримала дозвіл на відшкодування вартості проведеного ремонту орендованих приміщень шляхом проведення взаємозаліку зобов’язань.

У рішенні вказано, “Гал-Дім” з 2005 року орендує комунальне приміщення підвалу площею 124,1 кв. м у Винниках на вулиці Галицькій, 49 для розміщення кафе-бару.

У 2012 році сторони підписали додаткову угоду, згідно з якою у договір оренди додали одне речення – “Якщо орендар здійснив ремонт об’єкту оренди, орендар має право зарахувати вартість ремонту в рахунок орендної плати”. У 2013 році “Гал-Дім” двічі звернувся до Винниківської міськради з листом про “неможливість використовувати нежитлове приміщення за призначенням через відсутність в ньому вентиляції, гідроізоляції, належного енергопостачання”. Мовляв, потрібно зробити ремонт, а вартість робіт просили зарахувати в рахунок орендної плати.

У вересні 2013-го рішенням виконавчого комітету Винниківської міської ради надано дозвіл зарахування ТОВ “Гал-Дім” вартості проведеного капітального ремонту в рахунок орендної плати за приміщення шляхом проведення взаємозаліку зобов’язань.

У судовому рішенні не повідомляється, яким чином працював бар і чи взагалі працював протягом 2005-2013 років.

Представник прокуратури стверджував, що проведений орендарем ремонт не є капітальним, а також відсутні докази неможливості використання майна за призначенням без ремонту. Утім суд вказав, що згідно з актами передачі підвалу, там був відсутній водопровід, каналізація та електромережа. Відповідно приміщення не могли використовувати для розміщення бару.

У 2008 році співвласником ТОВ “Гал-Дім” став екс-регіонал Сергій Уваров [2], голова Винниківської міськради (2002-2006 рр, з 2010 року і до нині). У 2011 році Сергія Уварова у “Гал-Домі” замінила його дружина Уляна. На момент підписання змін до договору оренди у 2012 році власниками “Гал-Дім” були саме Уляна Уварова та Андрій Чорний, відомий як керівник [3] Личаківської районної в м. Львові організації Партії регіонів.

Нині, згідно з даними ІРЦ, єдиним власником ТОВ “Гал-Дім” є Андрій Чорний.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2014/07/02/prokuraturi-ne-vdalosya-oskarzhyty-rishennya-zhidno-z-yakym-eks-rehional-vidremontuvav-svij-bar-v-rahunok-orendnoji-platy/

URLs in this post:

[1] відмовив: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/39458306

[2] Сергій Уваров: http://uk.wikipedia.org/wiki/Уваров_Сергій_Іванович

[3] керівник: http://b2btoday.com.ua/id/4080168

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.