Суд звільнив від покарання працівника міськради, який підписував акти виконаних робіт направо і наліво

24 Червня 2014

Галицький районний суд Львова виніс вирок у справі про обвинувачення провідного спеціаліста технічного нагляду при управлінні інженерного господарства департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради, який підписував акти виконаних робіт без належної перевірки.

У тексті вироку вказано кілька випадків, коли було викрито недбалість. Так, влітку 2008 року міськрада підписала договір з ТОВ “Укрспецтехнології КС” на капітальний ремонт частини вулиці І. Франка. Провідний спеціаліст міськради підписав акт та довідку, які містили недостовірні відомості щодо обсягів, видів та вартості фактично виконаних робіт. Мова йде про “улаштування підстильних та вирівнювальних шарів основ з піску”, яке не виконали, однак списали на ці роботи 78 тис. грн.

Вдруге недбалість із документами було допущено спеціалістом під час ремонту вулиці Ужгородської, яку також виконувала фірма “Укрспецтехнології КС” у 2008 році. В акти вписали те, чого насправді не зробили, наприклад, улаштування колодязів, драбин, приєднання каналізаційних трубопроводів до існуючої мережі та інше. Завищення вартості робіт склало 117,3 тис. грн, – написано у вироку.

Підсудний працівник мерії, пенсіонер, визнав свою вину, щиро розкаявся, а також пояснив, що на час виконання даних робіт він у відділі залишився один і не міг фізично бути на всіх об’єктах.

Суд визнав його винним, утім звільнив від покарання на підставі закону “Про амністію”, оскільки чоловік досяг 60-річного віку. Окрім того, він потрапив під звільнення від кримінальної відповідальності у зв’язку із закінченням строків давності (ст. 49 ККУ). Одночасно він має виплатити на користь Львівської міської ради 14,1 тис. грн завданої шкоди.

Власниками ТОВ “Укрспецтехнології КС” були Віра Ліщенко (у 2007-2008 рр.), Юрій Старинський (2008-2011 рр.). Нині власницею фірми є Наталія Коротаєва (Молдова). Згідно з Вісником держзакупівель, у 2008 році компанія отримала замовлень від Львівської міськради на понад 8,6 млн грн.