- NGL.media - https://ngl.media -

«Львів-Інформ-Ресурси» таки виплатить штраф за необґрунтовані тарифи

19.06.2014 @ 11:12 в Новини

Львівський апеляційний господарський суд задовольнив [1] апеляційну скаргу Львівського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України. А відтак, ДП «Львів-Інформ-Ресурси» повинне виплатити штраф у розмірі 50 тис. грн за зловживання монопольним становищем під час визначення тарифів на зберігання транспортних засобів на штраф-майданчиках у Львові.

Згідно з рішенням АМКУ №247 від 27.09.2013 року «Про порушення законодавства про захист економічної конкуренції», ДП МВС України «Львів-Інформ-Ресурси» займає монопольне становище на ринку зберігання тимчасово затриманих транспортних засобів на спеціальних майданчиках і стоянках у Львівській області. При цьому підприємство встановило необґрунтовані тарифи за надання послуг, що було б неможливо у випадку наявності конкуренції. Зокрема, до вартості послуг включено статтю «інші операційні витрати», що є необґрунтованим та призводить до збільшення витрат споживачів. Відтак, рішення передбачало усунення порушень і штраф у розмірі 50 тис. грн.

Проте Господарський суд Львівської області підтримав [2] докази юристів державного підприємства, які заперечили монопольне становище тим, що підприємство зберігає транспортні засоби лише в чотирьох населених пунктах, а не по всій Львівській області, як зазначено в рішенні АМКУ.

Крім того, на думку судді, «антимонопольники» неправомірно застосували постанову Кабміну про «Порядок формування тарифів на послуги з користування майданчиками для платного паркування транспортних засобів», на якій ґрунтується рішення, оскільки «Львів-Інформ-Ресурси» займаються «зберіганням», а не «паркуванням» автомобілів.

Натомість апеляційний суд ствердив, що угодою між “Львів-Інформ-Ресурси” та УДАІ у Львівській області передбачено саме виняткове право здійснювати тимчасове зберігання затриманих транспортних засобів на спеціальних майданчиках. Інші суб’єкти господарювання, які надають аналогічні послуги на території Львівської області відсутні, що свідчить про відсутність конкурентів на даному ринку.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2014/06/19/lviv-inform-resursy-taky-vyplatyt-shtraf-za-neobgruntovani-taryfy/

URLs in this post:

[1] задовольнив: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/39203703

[2] підтримав: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/37159593

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.