- NGL.media - https://ngl.media -

“Рідна” фірма жінки екс-депутата не повертатиме сільраді понад півмільйона гривень

18.06.2014 @ 09:00 в Новини

ТОВ «Ожидівський асфальтобетонний завод» не виплачуватиме на користь Тщенецької сільської ради (Мостиський р-н) 545,1 тис. грн переплати за роботи з ремонту вулиць. Київський апеляційний господарський суд 10 червня задовольнив [1] апеляційну скаргу заводу.

Як вже повідомляли [2] «Н.Г. Львів», у травні 2009 року Тщенецька сільрада найняла “Ожидівський асфальтобетонний завод” для проведення реконструкції вул. Миру у селі Тщенець та вул. Т.Шевченка у селі Волиця. Роботи мали бути завершені до кінця липня.

У 2010 році Контрольно-ревізійний відділ у Мостиському районі встановив, що сільрада виплатила фірмі 1,41 млн грн, однак внаслідок оплати завищеної вартості будівельних робіт завдано збитків на суму 545,1 тис. грн.

Через рік також було проведено судову будівельно-технічну експертизу в рамках розслідування кримінальної справи. Виявилося, що в актах приймання виконаних робіт фактично виконані роботи не відповідають проектно-кошторисній документації (окремі роботи не проводилися взагалі). Також завищували обсяги окремих видів робіт, дублювали їх.

Зважаючи на такі докази, суд першої інстанції вирішив не лише стягнути понад півмільйона гривень переплати, а також 109 тис. грн штрафу за неналежне виконання договірних зобов’язань і 57 тис. грн пені.

Однак завод звернувся до суду з апеляційною скаргою і суд її задовольнив, оскільки прокурор не надав суду доказів завдання матеріальної шкоди на суму 545,1 тис. грн. Окрім того, під час виконання робіт заводом сільська рада не заявляла про будь-які порушення щодо якості, обсягів та вартості реконструкцій доріг.

Власником ТОВ “Ожидівський асфальтобетонний завод” є Леся Лаба. На час укладання угоди засновником ТОВ “Ожидівський асфальтобетонний завод” були львівське обласне об’єднання по будівництву сільських доріг “Облагрошляхбуд” та ТОВ “Спеціалізоване шляхове ремонтно-будівельне управління №3”, засновником якого на той момент була Оксана Креховецька, дружина екс-депутата Львівської облради (2006-2010 рр.) Володимира Креховецького [3].


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2014/06/18/ridna-firma-zhinky-eks-deputata-ne-povertatyme-silradi-ponad-pivmiljona-hryven/

URLs in this post:

[1] задовольнив: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/39201222

[2] повідомляли: http://ngl.media/2014/04/18/ridna-firma-eks-deputata-oblrady-na-pivmiljona-zavyschyla-vartist-remontu-dvoh-vulyts/

[3] Володимира Креховецького: http://www.oblrada.lviv.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=28&Itemid=32

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.