«Альтком» програв ще один суд львівським підприємцям і апеляцію червоноградським військовим

16 Червня 2014

Господарський суд Донецької області  задовольнив позов пустомитівського ВАТ «Львівська ПМК-7» до ТОВ «Шляхове будівництво «Альтком», про стягнення заборгованості у 102,1 тис грн. Про це повідомляється у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Пустомитівське  ВАТ було одним із субпідрядником під час реконструкція  львівського аеропорту – виконувало роботи з розбирання гаражів та дач на ділянках, що відійшли під будівництво. Згідно з матеріалами справи, підприємство отримало 263,6 тис грн за виконані роботи, що підтверджено відповідними банківськими виписками, а 102,1 тис. грн склала заборгованість.

Під час судового засідання юристи «Алькому» не заперечували, ні наявність боргу, ні його суму, але стверджували, що підстави задоволення позову відсутні, оскільки «Альтком» не отримав коштів на погашення заборгованості від замовника будівництва.  В даному випадку це  ДП «Дирекція з будівництва об’єктів до Євро 2012 у м. Львові». «Альтком» і Дирекція, яке його найняло у 2010 році для проведення реконструкції аеродрому, стверджували в суді, що причиною недоплати є відсутність фінансування з держбюджету. Так, з четвертого кварталу 2012 року державне фінансування цього об’єкту було припинене і заборгованість Дирекції перед «Альткомом» становить 109,02 млн грн.

Проте, юристи «Альткому» не змогли надати суди докази того, що Дирекція справді не оплатила конкретні роботи конкретної фірми по реконструкції аеродрому. У представників Дирекції також такі документи відсутні, вони посилались на те, що ця документація була вилучена міліцією під час обшуку влітку 2013 року. Разом з тим, заборгованість перед  пустомитівським підприємством встановлена була однозначно, відтак суд прийняв рішення на його користь.

Цікаво, що це не єдина програна «Альтомом» справа за останні кілька тижнів. Як вже повідомляли «Н.Г.Львів», той самий Донецький господарський суд нещодавно зобов’язав підприємство сплатити 1,8 млн грн старосамбірському ТОВ «Ремспецбуд». Під час розгляду цієї справи юристи «Алькому» наводили ті самі аргументи – про заборгованість Дирекції перед ними. А Дирекція так само не змогла надати первинних документів.

Крім того,  28 травня 2014 року  Донецький апеляційний господарський суд залишив в силі рішення господарського суду про заборгованість «Альткому» перед 11 окремим колійним загоном 1 об’єднаного загону Державної спеціальної служби транспорту військової частини Т0200 (м. Червоноград) у розмірі 1,3 млн грн.

Засновниками донецького ТОВ «ШБ «Альтком» є донецька компанія «Фінансово-промислова група «Альтком» і нідерландська компанія «Альтком Б.В.». Протягом 2008-2013 років «ШБ «Альтком» отримало державні підряди на суму 9,56 млрд грн.