Суд не дозволив стрийському комбінату віддати комунальні приміщення фірмі свого начальника

13 Червня 2014

Стрийський міський комбінат комунальних підприємств виплатить на користь ТОВ «Комунальник 1» майже 252,7 тис. грн боргу та 5 тис. грн судового збору. Разом з тим, Господарський суд Львівської області відмовив у затвердженні мирової угоди, згідно з якою комбінат мав віддати в рахунок боргу нерухомість.

Власниками ТОВ «Комунальник 1»  є Василь та Генадій Васьковичі. Василь Васькович також в.о. начальника Стрийського міського комбінату комунальних підприємств. І дана фірма, і комбінат зареєстровані за однією адресою.  Товариство часто перемагає на тендерах комунального комбінату.

У рішенні суду вказано, що у жовтні 2009 року між комбінатом та «Комунальник 1» було укладено договір на реконструкцію складського приміщення з добудовою під гараж для спецмашин з офісними приміщеннями на вулиці Нижанківського, 48а в Стрию.

Фірма виконала робіт на майже 252,7 тис. грн, однак оплати не отримала. Востаннє «Комунальник 1» звернувся до з вимогою оплатити будівельні роботи 23 квітня 2014 року, однак отримав відповідь-прохання про відстрочення оплати боргу, оскільки Стрийською міською радою не забезпечено належного фінансування будівельних робіт.

Представник комбінату запропонував укласти мирову угоду, згідно з якою погашення грошового боргу замінити майном. А саме приміщеннями, реконструкцію якого робила фірма. Мова йде про офісні приміщення площею 240 кв. м та гараж для спецмашин площею 600 кв.м.

Однак суд не затвердив цю мирову угоду, оскільки вона не відповідає закону, її умови не стосуються прав і обов’язків сторін щодо предмету позову, так як предметом позову в даній справі є стягнення коштів. Судом не досліджувався факт наявності права власності на це майно у комбінату та можливості його передачі «Комунальник 1» без порушення прав та інтересів третіх осіб.