- NGL.media - https://ngl.media -

Сестра дружини депутата Якиміва отримала кафе на площі Ринок за 48 тис грн

13.06.2014 @ 09:05 в Новини

Депутат міської ради від «Фронту змін» Андрій Якимів розширює ресторанну діяльність виключно в приміщеннях,  збудованих не пізніше 17 століття. Як виявилось, літнє кафе «Італійський дворик»,  де кілька днів тому сталась пожежа [1], також належить до сфери його інтересів.

Директор історичного музею Богдан Чайковський розповів «Н.Г.Львів», що ресторанною діяльністю на території Львівського історичного музею, до якого входить й Італійський дворик, що розташований на пл. Ринок, 6, займається ТОВ «Галицька кнайпа».

Це підприємство вже фігурувало у скандалі пов’язаному з пам’ятками архітектури міста. Минулого року товариство відкрило ресторан у частині музею «Арсенал», який також є у відомстві історичного музею, і добудувало одну із веж для влаштування димоходу та вентиляційних шахт. Неоднозначну реакцію також викликала і поява самого ресторану в приміщенні музею. Тоді директор музею наголошував, що окрім щомісячної оренди у сумі 20 тис грн, підприємці обіцяють створити ще й інтерактивний музей зброї.

Ідею інтерактивного музею власне і просував Андрій Якимів, депутат міської ради та співзасновник благодійного фонду «Зміни майбутнього». При цьому він наголошував, що немає нічого спільного до ресторану. Проте, як повідомляли [2]“Н.Г.Львів”, співвласницею ресторану є рідна сестра його дружини Олена Романюк. Крім того, підприємство зареєстровано на вулиці Насипній, 1/5 у Львові. За цією ж адресою прописаний ще один депутат міськради від «Фронту змін» Ростислав Будинський.

Сам Андрій Якимів, вже давно перестав просувати ідею інтерактивного музею, натомість активно просуває [3] ресторани «Арсенал» та «Il Castello» (літня тераса) – зареєстрував домени сайтів ресторанів, створив групу ресторану у соціальній мережі Facebook тощо.

Богдан Чайковській, запевнив «Н.Г.Львів», що інтерактивний музей вже не за горами. А поки його немає, співпраця з «Галицькою кнайпою» розширилась. Ще 29 серпня 2013 року музей підписав з підприємством «Договір про співпрацю», згідно з яким ресторатори мають право провадити діяльність у Італійському дворику і  не платити за оренду в центрі міста. Такі преференції коштували їм всього 48 тис. грн. Саме стільки музею не вистачало для ремонту подвір’я перед святкуванням 120-річчя музею минулого року.

ТОВ «Королівський двір» (співвласники: дружина міського голови Катерина Кіт-Садова та сестри Кушпет-Поліщук, власниці кафе «Купол»), яке досі управляло тут кафе, не змогло знайти ці кошти. «Галицька кнайпа» зробила за свій кошт ремонт і отримала нове приміщення для ресторану.

До речі, ріелтори наразі не пропонують вільних приміщень для кафе на площі Ринок. Проте поруч, на вул. Староєврейській, можна винайняти 86 кв. м за 40 тис. грн на місяць.

Богдан Чайковський переконаний, що це надзвичайно вигідна співпраця, адже в такий спосіб залучається більше відвідувачів до музею. «Людина попила каву і пішла на виставку», — каже він. Щоправда, спеціальних підрахунків в музеї не робили, але, як каже директор, «візуально стало більше людей». Тішить його також і зворотній процес – відвідувачі музею мають можливість комфортно  випити каву.

Чи задоволені співпрацею ресторатори, невідомо. Співвласниця та директор Олена Романюк, сестра депутата Якиміва, за словами працівників ресторану «Аресенал», на відпочинку. Відсутня і друга співвласниця Галина Панас.  Але Богдан Чайківський запевнив, що ремонт після пожежі буде зроблено саме за рахунок підприємців. З ким він це узгодив невідомо.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2014/06/13/sestra-deputata-yakymiva-otrymala-kafe-na-ploschi-rynok-za-48-tys-hrn/

URLs in this post:

[1] пожежа: http://zaxid.net/news/showNews.do?na_maydanchiku_italiyskogo_dvorika_vnochi_spalahnula_pozhezha&objectId=1310992

[2] повідомляли : http://ngl.media/2013/06/13/arsenal-rozbudovuje-sestra-druzhyny-deputata-vid-frontu-zmin/

[3] просуває: http://ngl.media/2013/06/13/ya-ne-ya-i-knajpa-ne-moya/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.