Міськраді не вдалося виселити ринок «Провесінь»

13 Червня 2014

Господарський суд Львівської області відмовив у задоволенні позову Львівської міськради до ТОВ «Провесінь-Ю.М.М.» про розірвання договору оренди.

У рішенні повідомляється, що у березні 2012 року ухвалою Львівської міської ради «Провесінь-Ю.М.М.» передали земельну ділянку площею 0,6812 га на вул. Княгині Ольги, 112 в оренду терміном на 5 років для обслуговування міні-ринку.

На думку міськради, фірма порушила умови договору оренди, зокрема самовільно здійснила будівництво, а в подальшому реконструкцію адміністративної будівлі. Представник міськради також повідомив, що товариству в судовому порядку було відмовлено у визнані право власності на це майно.

Натомість представник «Провесінь-Ю.М.М.» зазначила, що у справі про визнання права власності суд не встановлював факт нецільового використання орендованої земельної ділянки. Суд лише вказав про відсутність підстав для визнання права власності на самочинне будівництво.

Окрім того, самочинна реконструкція збудованої споруди ними була проведена у 2007 році, тобто ще до укладення договору оренди землі у 2012 році. До цього там знаходилися нежитлові будівлі (туалет та приміщення охорони), які були побудовані в 1996 році. Реконструйована товариством будівля використовується для обслуговування міні-ринку, а тому земельна ділянка використовується за цільовим призначенням. Міськрада при укладенні договору оренди знала про наявність будівлі.

Суд встановив, що «Провесінь-Ю.М.М.» не порушувало умови договору, оскільки обмеження стосувалися лише нового будівництва, а реконструкція будівлі відбулася задовго до того, коли ці обмеження були встановлені і договір оренди землі укладено.

Власниками ТОВ «Провесінь-Ю.М.М.» є Юрій Вонсович, Мар’яна Гула, Микола Козак та Юрій Піжук.