Суд не дозволив дружині депутата Дубневича купити будинок у центрі Львова без конкурсу

05 Червня 2014

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ постановив передати справу щодо продажу приміщення на площі Різні, 13 у Львові на новий розгляд до суду апеляційної інстанції.

У постанові повідомляється, що у лютому 2012 року Тетяна Дубневич, дружина депутата Львівської облради Богдана Дубневича, звернулася до суду із позовною заявою до управління комунального майна Львівської міськради, оскільки отримала від них повідомлення про намір продати на аукціоні будинок на площі Різні, 13 у Львові.

Цей будинок площею майже 574 кв. м перебував у спільній власності міста (91%) і Тетяни Дубневич (9%). Відтак Дубневич просила суд зобов’язати мерію укласти з нею договір купівлі-продажу решти будинку, оскільки вона має на це переважне право. За інформацією на сайті мерії,  у 2012 році міськрада планувала продати на торгах свою частину будинку не дешевше 1 млн 776 тис. грн з ПДВ.

Представник міськради заперечив проти позову, тому що переважне право співвласника на купівлю частки іншого співвласника не поширюється на випадок продажу із публічних торгів. Однак суд першої інстанції таки задовольнив позов Тетяни Дубневич. Це рішення залишив без змін  апеляційний суд.

Натомість перший заступник прокурора Львівської області оскаржив рішення в касаційному порядку. Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ постановив передати справу на новий розгляд до суду апеляційної інстанції, оскільки суд не врахував зазначені міськрадою доводи.