Завдяки фінінспекції у міськраді згадали, що так і не побачили фільми, за які заплатили 50 тисяч

29 Травня 2014

Львівська міська громадська організація “Дитячий телевізійний театр “Юрашки” має повернути управлінню культури Львівської міської ради 49,5 тис. грн. Ці гроші організація отримала за цикл фільмів, які так їх і не створила. Про це стало відомо з рішення Господарського суду Львівської області.

У рішенні повідомляється, що у травні 2011 року між управлінням культури та “Дитячим телевізійним театром “Юрашки” було укладено договір про реалізацію проекту. Згідно з ним, організація зобов’язалася реалізувати проект “Створення циклу дитячих художньо-документальних фільмів “Сім чудес Львова”. Обсяг фінансування — 49,5 тис. грн. Проект мали завершити до грудня 2011 року.

Управління культури перерахувало кошти організації. Утім про те, що проект так і не було виконано стало відомо врезультаті ревізії Держфінінспекції. Згідно з актом інспекції, який датується груднем 2013 року, ревізори не побачили “художньо-документальних фільмів “Сім чудес Львова”, публікацій, фото-, аудіо, відео- та інших матеріалів, що створені в результаті реалізації проекту, а також звіту про використання коштів та акту виконаних робіт з реалізації проекту, підписаного замовником та виконавцем, які підтверджують факт виконання соціально-культурного проекту”. Не показали результати роботи і в громадській організації.

Вже цього року управління культури міськради звернулося до суду, аби повернути гроші. Суд позов задовольнив.

До речі, даний проект був найдорожчим з переліку соціально-культурних проектів громадських організацій, які міськрада підтримала фінансово у 2011 року. У 2010-2012 рр. начальником управління культури був Андрій Вороновський.

Засновниками ГО “Дитячий телевізійний театр “Юрашки” є троє людей: Легін Ганна, Савчак Василь та Савчак Роман.