Суд залишив стадіон «Сокіл» Димінському

21 Травня 2014

Господарський суд Львівської області не дозволив Управлінню комунальної власності ЛМР розірвати договір оренди приміщення стадіону «Сокіл», що на вул. Патона у Львові, з ТОВ «Футбольний клуб «Львів». Суд вважає, що орендар не порушив умов оренди і підстав для розірвання угоди немає.

Нагадаємо, справа про оренду стадіону перебуває в суді вже понад рік. Саме стільки часу мерія намагається виселити ФК «Львів» зі стадіону на тій підставі, що клуб істотно порушив умови оренди, а саме демонтував частину приміщень без будь-яких погоджень зі сторони мерії. Справа дійшла до Вищого господарського суду, який 22 січня задовольнив касаційну скаргу ТОВ “Футбольний клуб «Львів» і повернув її на розгляд у господарський суд, який власне і вирішив, що мерія не має підстав для розірвання договору оренди. Аргументи юристів мерії про незаконний демонтаж частини приміщень є недостатніми, оскільки,  частковий демонтаж і так було задекларовано у рішенні виконавчого комітету Львівської міської ради від 01.10.2010 р. № 1342 «Про затвердження містобудівного обґрунтування та містобудівних умов і обмежень забудови земельної ділянки на проектування та реконструкцію ТзОВ «Футбольний клуб «Львів» футбольного комплексу «Сокіл» на вул. Є. Патона, 1 з частковим знесенням нежитлових приміщень стадіону».

На думку Інни Свистун, начальника управління комунальної власності, суд не достатньо дослідив обставини справи. Адже, посилання на рішення виконкому не є коректним – виконком не є орендодавцем. «Проводити будь-які роботи на даному стадіоні орендар може лише зі згоди управління комунальної власності, з яким укладено договір оренди», – повідомила Свистун в коментарі «Н.Г. Львів». За її словами, юристи управління вже підготували апеляційну скаргу і вона впевнена, що апеляція буде на користь мерії.

Власником ФК «Львів», за даними Єдиного державного реєстру, є ТОВ компанія «Інвестмент файненшіал менеджмент» (Віргінські острови), яку пов’язують з Петром Димінським, почесним президентом ще одного львівського футбольного клубу “Карпати”.