Для участі в торгах міськради львівська фірма підробила документи

16 Травня 2014

Директор ПП «Архітектурна майстерня «Лагуш і спілка», який підробив документи для конкурсних торгів управління охорони історичного середовища Львівської міської ради, виплатить 1020 гривень штрафу. Про це стало відомо з вироку Галицького районного суду від 7 травня 2014 року.

У вироку написано, що директор підприємства у травні 2013 року склав завідомо підроблену довідку про працівників організації та відомість про технічні можливості ПП «Архітектурна майстерня «Лагуш і спілка», що не відповідали дійсності. А потім подав підроблену довідку в управління охорони історичного середовища Львівської міської ради для участі у конкурсних торгах на дослідження, проектні роботи щодо консервації та охорони історичної спадщини підземель Львова. Зазначимо, що вказані торги фірма не виграла.

У тексті не вказується, яким чином викрили підробку. Лише повідомляється, що 28 квітня 2014 прокурор прокуратури Галицького району Львова та обвинувачений уклали угоду про визнання винуватості. Директор підприємства визнав свою винуватість у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 та ч. 4 ст. 358 КК України.

Сторони угоди узгодили покарання керівника підприємства – штраф в розмірі 60 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

У вироку зашифроване імя директора. Відтак, невідомо, хто був на цій посаді на момент підроблення, подання документів на торги. Згідно з ЄДР, нині власником та директором є Зіновій Лагуш.