Сокільники повернули 11 га землі від колишніх ірландських інвесторів

06 Травня 2014

Сокільницька сільська рада в судовому порядку розірвала з ТОВ «Львів Проперті Девелопмент»   договір оренди на земельну ділянку загальною площею 11,3 га.

Як повідомляли «Н.Г.Львів», Сокільницька сільська рада ще 5 жовтня 2007 року уклала договір оренди з «Львів Проперті Девелопмент» на земельну ділянку, площею 11,3 га для будівництва бізнес-парку. Попри те, що угоді передували протести мешканців та екологів, депутати сільської ради уклали угоду, згідно з якою село повинно було отримувати 100 тисяч гривень орендної плати на рік. Крім того ірландські інвестори планували створити 1000-2000 нових робочих місць. Але роботи так і не розпочали. З матеріалів судового рішення випливає, що причиною, яка завадила розпочати будівництво став шлагбаум, який поставили невідомі особи, і він унеможливлював доступ до ділянки. Сільська рада нарахувала заборгованість з орендної плати у розмірі 614,3 тис грн. І виграла справу про розірвання договору оренду. Проте, Вищий господарський суд у січні 2014 року вирішив, що суд першої інстанції дійшов передчасного висновку про наявність підстав для розірвання договору оренди і направив справу на новий розгляд.

28 квітня 2014 року Господарський суд Львівської області зобов’язав підприємство повернути сільраді ділянку і сплатити судовий збір за розгляд справи. Питання сплати заборгованості за оренду судом не розглядалось.

Ще донедавна засновниками підприємства по черзі виступали представники родини Гнатув – Роберт, потім Ігор, а Євген Гнатув був незмінним директором, Він також на останніх виборах до Львівської міської ради був кандидатом в депутати від ВПО «Єдина Родина» Олександра Ржавського. Проте, в квітні цього року за даними Єдиного державного реєстру змінився власник та директор товариства – ним став Микола Мороховський, який також є головою правління київського ПАТ «КСУМ», яке займається будівництвом.