Будівництво Бескидського тунелю подорожчало на 8 мільйонів гривень

11 Квітня 2014

ДГТО «Львівська залізниця» за результатами процедури закупівлі в одного учасника уклала угоду з ТОВ «Дахмонтажрембуд» на проведення додаткових будівельних робіт на об’єкті «Бескидський тунель». Вартість цих робіт становить 8,4 млн грн. Про це повідомляється у Віснику державних закупівель.

Нагадаємо, 23 липня 2013 року «Львівська залізниця» за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Дахмонтажрембуд» на суму 26,7 млн грн на роботи з будівництва підпірної стіни Бескидського тунелю вздовж залізничних колій Західного порталу тунелю на території Скотарської сільради (Закарпатської обл.) У процесі робіт виникли непередбачувані обставини – була виявлена невідповідність фактичної категорійності ґрунтів. У зв’язку з чим з’явилась потреба додаткового застосування буронабивних паль.

Неконкурентна процедура закупівлі в одного учасника, в такому випадку може бути застосована лише якщо договір на роботи, що не були включені у початковий проект, але є необхідними для його виконання, буде укладено з попереднім виконавцем цих робіт.

Засновниками «Дахмонтажрембуду» є Людмила Бухтіярова (58% статутного капіталу), Олександр Кас’яненко, Дмитро Іоргачов, Микола Меркулов та Валерій Гнатюк.

Кас’яненко і Бухтіярова також є співвласниками фірми «Керос-Київ», де частку має і Олександр Дубров, прописаний з Бухтіяровою за однією адресою в Києві. Як повідомляють «Наші гроші», Дубров раніше входив до Ради НБУ по квоті Віктора Ющенка, його бізнес-партнерами у різні роки були дружина Леоніда Юрушева, екс-голова КМДА Анатолій Голубченко. Разом з братом колишнього нардепа від Партії регіонів Віталія Хомутинніка – Юрієм – заснував пенсійний фонд «Брокбізнесінвест», який на сьогодні вже припинив діяльність у зв’язку «зі зменшенням активів нижче мінімального рівня». Син Олександра Дуброва Костянтин є співзасновником ТОВ «Інвестиційно-будівельна група», яке виступило інвестором скандального будівництва клубного комплексу «Fresco Sofia» на території охоронної зони «Софії Київської». Під час конфліктів Костянтин Дубров представлявся помічником нардепа Хомутинніка.