- NGL.media - https://ngl.media -

Nemiroff не змусив львівську фірму знищити горілку на складах

10.04.2014 @ 09:30 в Новини

Господарський суд Львівської області відмовив [1] у задоволенні позовних вимог Nemiroff Intellectual Property Establishment (Ліхтенштейн) до львівського ТОВ “Ідеа Трейд” про припинення порушення прав інтелектуальної власності, вилучення з обороту горілчаної продукції, яка є на збереженні товариства, та її знищення.

У судовому рішенні повідомляється, що “Ідеа Трейд” у кінці 2009 року уклала договір дистрибуції з Дочірнім підприємством “Українська горілчана компанія “Nemiroff” (Вінницька область). Згідно з ним, львівське ТОВ отримало не ексклюзивне право продажу продукції вінницького підприємства на території Львова та частини адміністративних районів Львівської області.

Разом з тим Nemiroff Intellectual Property Establishment стверджує, що вінницьке дочірнє підприємство не виконувало свої зобов’язання за ліцензійним договором — не сплачувало роялті. Вони уважають цей договір припиненим з 23 січня 2012 року, а всю горілчану продукцію, яка виготовлена вінницьким заводом із використанням торгівельних марок “Nemiroff” після 23 січня 2012 року, – фальсифікатом.

Компанія з Ліхтенштейну заявила, що з вересня 2013 року “Ідеа Трейд” зберігає цей “фальсифікат” з метою продажу під торгівельною маркою “Nemiroff”. Свої доводи підтвердила фотокопією видаткової накладної, рахунком та роздруківкою із офіційного сайту львівської фірми, де було розміщено інформацію про продаж горілки.

Серед позовних вимог Nemiroff було вказано не лише заборону продажу, а й вилучення та знищення усієї виявленої на збереженні “Ідеа Трейд” горілчаної продукції з такими назвами: горілка українська пшенична, медова з перцем настоянка, горілка особлива лайт, горілка особлива кедрова, горілка особлива делікат м’яка.

Натомість суд встановив, що ліцензійний договір між Nemiroff Intellectual Property Establishment і дочірнім підприємством “Українська горілчана компанія “Nemiroff” є нині чинним, оскільки жодна зі сторін не заперечувала проти його пролонгації і не оскаржувала його чинність в судових органах. Щодо сплати роялті, то після квітня 2011 року не було підписано жодного акту за ліцензійним договором, відтак, фактично не виникло боргу щодо сплати ліцензійних платежів, ані підстав для оплати.

Загалом, на думку суду, позивач не надав жодних належних та допустимих доказів незаконного виготовлення вінницьким підприємством горілки, а також того, що “Ідеа Трейд” продовжує закуповувати у нього продукцію та реалізовувати її на території України під торговою маркою “Nemiroff”. А відтак у задоволенні позову було відмовлено.

Згідно з ЄДР, власницею ТОВ “Ідеа Трейд” є Ірина Охабська.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2014/04/10/nemiroff-ne-zmusyv-lvivsku-firmu-znyschyty-horilku-na-skladah/

URLs in this post:

[1] відмовив: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/38052316

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.