Минулого року мер Львова заробив 79 тисяч гривень, а його дружина 2 мільйони

04 Квітня 2014

Згідно з декларацією про доходи міського голови Львова Андрія Садового у 2013 році його дохід склав 78,7 тис. грн, з яких 78,6 тис. грн – це заробітна плата на посаді мера. Відтак, в місяць міський голова отримує 6,5 тис грн.

Дружина мера, Катерина Кіт-Садова задекларувала 1,91 млн грн загального доходу. З яких 519,5 тис. грн це заробітна плата (або кошти виплачені відповідно до умов трудового або цивільного договору), а решта 1,4 млн – дохід від продажу рухомого та нерухомого майна.

Мер Львова не має у власності ні нерухомості, ні земельних ділянок ні транспортних засобів. Ні він, ні члени його сім’ї, згідно з поданою декларацією, також не мають коштів на банківських рахунках. Натомість,  його родина володіє ділянкою площею 702 кв. м, будинком у 604 кв. м і мікроавтобусом  Mersedess Benz Viano SDI (2012 р.в.) – вартість від 740 до 915 тис. грн залежно від комплектації.

Катерина Садова також є власником цінних паперів на суму 170 тис. грн. Минулого року вона внесла до статутного фонду підприємства 1,7 тис. грн. За даними Єдиного державного реєстру, дружина мера є власницею 49% ТОВ «Королівський двір», підприємства, яке управляє кафе «Італійській дворик» на площі Ринок.  Крім того вона є офіційним співвласником медіа-холдинга Андрія Садового – їй належить контрольний пакет акцій ПрАТ “Телерадіокомпанія Люкс”.