- NGL.media - https://ngl.media -

Фірма Ігоря Думи на підставі незаконного договору віддала в оренду частину території автовокзалу

26.03.2014 @ 09:30 в Новини

Господарський суд Львівської області зобов’язав ТОВ “Галавтомаркет” звільнити земельну ділянку загальною площею 0,09 га, що знаходиться за адресою Львів, вулиця Стрийська, 109. Про це повідомляється в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Згідно з рішенням суду [1], мова йде про частину ділянки, яку в 2011 році Львівська міськрада віддала в оренду на десять років ТОВ “С.ІД.”. Загальна площа ділянки, переданої в оренду, 1,9606 га, зокрема, під забудовою – 0,1034 га, під твердим покриттям – 1,6475 га, під озелененням – 0,2097 га. Ця земля була призначена для обслуговування автовокзалу. Вартість оренди — 227,8 тис. грн в рік.

Через рік, у 2012 році, ТОВ “С.ІД.” здало в оренду ТОВ “Галавтомаркет” нежитлове приміщення 25-АВ/13. Відповідно до договору “Галавтомаркет” отримало у тимчасове платне користування територію площею 900 кв. м, яка являє собою частину території автовокзалу на вул. Стрийська, 109. Територія використовується для розміщення платної автостоянки автомобілів.

У 2013 році інспектор Управління з контролю за використанням та охороною земель Державної інспекції сільського господарства у Львівській області склав акт, оскільки встановив, що згаданий вище договір оренди нежитлового приміщення 25-АВ/13 не відповідає вимогам чинного земельного законодавства. Зокрема, назва договору звучить про оренду нежитлового приміщення, а предметом договору фактично є земельна ділянка. Також договір не пройшов державної реєстрації.

За результатами перевірки інспекція винесла припис сторонам договору укласти новий договір – суборенди земельної ділянки, як це передбачено законодавством, до 1 червня 2013 року. Вони припис не виконали.

Суддя припинив провадження у справі в частині позовної вимоги прокуратури про визнання договору оренди недійсним, тому що оспорюваний договір не пройшов відповідної державної реєстрації, а тому і так є неукладеним. Утім задовольнив позовні вимоги прокурора про звільнення земельної ділянки, тому що “Галавтомаркет” займає землю без відповідної правової підстави.

Згідно з ЄДР, основним власником ТОВ “С.ІД.” є Ігор Дума, екс-начальник Територіального управління Головавтотрансінспекції у Львівській області. 


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2014/03/26/firma-ihorya-dumy-na-pidstavi-nezakonnoho-dohovoru-viddala-v-orendu-chastynu-terytoriji-avtovokzalu/

URLs in this post:

[1] рішенням суду: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/37751156

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.