- NGL.media - https://ngl.media -

Перемишлянські чиновники незаконно викинули фірму з тендеру — господарський суд

14.03.2014 @ 08:30 в Новини

Господарський суд Львівської області визнав [1] рішення комітету з конкурсних торгів відділу освіти, молоді та спорту Перемишлянської РДА у частині відхилення пропозиції конкурсних торгів ТОВ “Гірнича компанія “Енергія” незаконним. Про це повідомляється в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Згідно з рішенням, комітет Перемишлянської РДА у лютому 2013 року відхилив пропозицію “ГК “Енергія” на закупівлю кам’яного вугілля, оскільки ними була запропонована інша марка вугілля, аніж вимагалася, у фірми був відсутній сертифікат на вагу в Перемишлянському районі, а в сертифікаті не вказана фракція вугілля.

Участь у цих торгах загалом брало сім фірм. Найдорожча ціна, яку пропонували учасники за 950 тонн вугілля, – 877,8 тис. грн, найдешевша — 558,6 тис. грн.

Комітет відхилив усі конкурсні пропозиції, а тому торги відмінили і замовили вугілля за неконкурентною процедурою закупівлі в одного учасника у ТОВ “Укрвуглепром” на загальну суму 807,5 тис. грн.

“ГК “Енергія” звернулася до суду, вважаючи, що відхилення їх пропозиції безпідставне, а проведення процедури закупівлі в одного учасника неправомірне. Фірма просила суд визнати незаконним рішення комітету з конкурсних торгів у частині відхилення їх пропозиції та рішення про відміну торгів з метою відновлення становища, яке існувало до порушення.

Суд встановив, що запропоноване вугілля відповідало заявленим вимогам. Про відсутність у сертифікаті фракції вугілля, то комітет не довів, що це необхідна вимога. Так само і як наявність сертифікату на вагу, оскільки “ГК “Енергія” долучала до пропозиції нотаріально завірений договір оренди вагового господарства та копію документу повірки ваги.

Відтак суд визнав рішення комітету з конкурсних торгів відділу освіти, молоді та спорту Перемишлянської РДА у частині відхилення пропозиції конкурсних торгів ТОВ “Гірнича компанія “Енергія” незаконним. Утім не задовольнив прохання компанії про відміну рішення про результати торгів, тому що на момент винесення воно відповідало вимогам закону. До слова, на торгах “ГК “Енергія” пропонувала продати 950 тонн вугілля освітянам за 843,6 тис. грн.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2014/03/14/peremyshlyanski-chynovnyky-nezakonno-vykynuly-firmu-z-tenderu-hospodarskyj-sud/

URLs in this post:

[1] визнав: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/37588250

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.