«Львівводоканал» заборгував 6 млн грн фірмі синів колишнього керівника «Енергоатому»

26 Лютого 2014

Господарський суд Львівської області задовольнив позов ТОВ «Ротенбергер-Центр» до КП «Львівводоканал» і зобов’язав комунальне підприємство  сплатити заборгованість у розмірі 6,3 млн грн за два спецавтомобілі, що були придбані містом у січні 2013 року.

Нагадаємо, в січні ЛКП «Львівводоканал» за результатами відкритих торгів підписав договір з «Ротенбергер-Центр» на купівлю двох спеціалізованих автомобілів: вантажо-пасажирський автомобіль з лабораторією за 1,47 млн грн та спеціальний комбінований каналопромивний та мулососний автомобіль-цистерну за 4,5 млн грн. В жовтні 2013 спецтехніка почала працювати в місті.

Закупівля була здійснена за кошти державного бюджету і оплатити придбану техніку повинні були протягом 30 днів з моменту її передачі. Згідно з матеріалами судового рішення, заборгованість виникла у зв’язку з бездіяльністю Державної казначейської служби України. Проте суд відмовився залучити Держказначейство третьої особою в судовому розгляді. Відтак, на сьогодні заборгованість визнана за «Львівводоканалом», який, окрім суму основного боргу у розмірі 5,96 млн грн, повинен сплатити також 200 тис. грн пені.

Засновниками ТОВ «Ротенбергер-Центр» є Роман Романов (25%), Максим Щекін (25%) та ТОВ ВКП «Еско» (50%). В свою чергу «Еско» це підприємство зі статутним фондом у 375 грн, засновниками якого є Ігор Болдишев, Світлана Тімінська, а також Марат та Максим Нігматулліни, сини Нура Нігматулліна, колишнього президента НАЕК «Енергоатом», який був звільнений з посади через нецільове використання коштів. Сьогодні «Еско» досить активно виграє тендери на закупівлю обладнання для українських атомних станцій.