- NGL.media - https://ngl.media -

Тепло для шкіл Кам’янка-Бузького району постачатиме фірма-монополіст, створена за півроку до тендеру

25.02.2014 @ 08:35 в Новини

Відділ освіти Кам’янка-Бузької районної державної адміністрації Львівської області  за результатами процедури закупівлі в одного учасника уклав угоду про теплопостачання на 2014 рік на загальну суму  1,5 млн грн. З цих коштів  1, 16 млн грн освоїть ТОВ «Галпек-Кам’янка», а 362 тис. грн  –ПАТ “ДТЕК Західенерго”.

Закупівля відбувалась за чотирма лотами. Переможцем першого на опалення школи в смт. Добротвір  стало «ДТЕК Західенерго». Закупівля в одного учасника обґрунтована тим, що дане підприємство займає монопольне становище на ринку послуг з постачання теплової енергії у смт. Добротвір і включене до зведеного переліку суб’єктів природних монополій Львівської області.

Інші школи Кам’янка-Буського району, а саме: Жовтанецький НВК (навчально-виховний комплекс), дитячий будинок «Вишенька» в селі Жовтанці,  Великосілківський НВК,  Желдецький НВК, опалюватиме «Галпек-Кам’янка». Це підприємство, що засноване лише у червні 2013 року, єдине, яке може постачати тепло в школи району, оскільки саме воно орендує всі котельні, які їх обслуговують. Відділ освіти передав котельні в оренду протягом півроку: від червня 2013 до січня 2014 року.

Тепер в обґрунтування закупівлі значиться, що «..не укладання з вищезазначеним підприємством договору на закупівлю послуг […]може призвести до негативних соціальних процесів та небажаних наслідків, а також до створення загрози зриву опалювального сезону 2014 року. Відтак, послуги можуть бути надані виключно ТОВ «Галпек- Кам’янка».

Протягом 2012-2013 років теплопостачання закладів освіти Кам’янка-Бузького району забезпечувало ТОВ «Галпек» [1]. Закупівля послуг також проводилась за неконкурентною процедурою закупівлі в одного учасника. Обидва підприємства заснували ті самі люди – львів’янки Ярина Михайлишин та Любов Коротич і Василь Бортник, мешканець Бродів.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2014/02/25/teplo-dlya-shkil-kamyanka-buzkoho-rajonu-bude-postachaty-firma-monopolist-stvorena-za-pivroku-do-tenderu/

URLs in this post:

[1] ТОВ «Галпек»: http://z.texty.org.ua/seller/39533

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.