- NGL.media - https://ngl.media -

Чиновники ЛОДА порушили закон, але суд не захотів через це відмінити закупівлю вугілля

06.02.2014 @ 08:35 в Новини

Господарський суд Львівської області відмовив [1] у задоволенні позовних вимог ТОВ ТД “Світ СР” до Департаменту житлово-комунального господарства Львівської обласної державної адміністрації про зобов’язання відмінити процедуру рамкової закупівлі вугілля. Про це повідомляється в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Підставою для позову став той факт, що Департаменту житлово-комунального господарства не опублікував оголошення про проведення вказаної закупівлі у міжнародному інформаційному виданні. Згідно із с. 4 ст. 10 Закону “Про здійснення державних закупівель” [2] оголошення про проведення процедури закупівлі та про її результати обов’язково додатково розміщуються у міжнародному інформаційному виданні з питань державних закупівель, якщо очікувана вартість закупівлі перевищує суму, еквівалентну: для товарів – 200 тисячам євро; для послуг – 300 тисячам євро; для робіт – 500 тисячам євро.

У законі (ч.1 ст. 30) також вказано, що однією з причин, коли замовник відміняє торги — є порушення порядку публікації оголошення про проведення процедури закупівлі, акцепту, результату.

Утім суддя вирішив, що “Світ СР” обрав неправильний спосіб захисту порушеного права, оскільки спочатку компанія мала звернутися із скаргами до Департаменту ЖКГ та Антимонопольного комітету.

Як вже повідомляли [3] “Н.Г. Львів”, вибір переможця під час закупівлі понад семи тисяч тонн палива для бюджетних закладів області не обійшовся без скандалу. Участь брало 14 компаній, однак комітет конкурсних торгів Департаменту ЖКГ акцептував пропозиції трьох “близьких” фірм: ТОВ ВП “ЗВЗ”, ТОВ “Галич сервіс автотранс” та приватного підприємця Оксани Кімаковської, які пропонували вугілля за найвищими цінами. До дешевших пропозицій у комітету з конкурсних торгів виявилося чимало зауважень, як от ініціали замість повного імені та по-батькові на завірених документах. Ще до оголошення акцептованих пропозицій та переможця, ТОВ ВП “ЗВЗ” розпочало завозити паливо у навчальні заклади. Після наших публікацій загальну вартість замовленого вугілля зменшили на понад 2 млн 680 тис. грн.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2014/02/06/chynovnyky-loda-porushyly-zakon-ale-sud-ne-zahotiv-cherez-tse-vidminyty-skandalnu-zakupivlyu-vuhillya/

URLs in this post:

[1] відмовив: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/36907358

[2] Закону “Про здійснення державних закупівель”: http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/2289-17/page

[3] повідомляли: http://ngl.media/2013/12/24/rezultaty-skandalnoho-tenderu-chynovnyky-zakupylysya-na-sim-miljoniv-u-firmy-yaka-postachala-neyakisne-vuhillya/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.