ЄС виділив 15 мільйонів гривень на реконструкцію Моршинського парку

04 Лютого 2014

За кошти гранту Європейського союзу в рамках програми транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна 2007-2013» в Моршині проведуть реконструкцію пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення «Парк курорту». Відповідну закупівлю здійснила міська рада Моршина. Переможцем торгів стало львівське ТОВ НВО «Облсількомунгосп», яке запропонувало ціну 15,2 млн грн.

Проект реконструкції парку в Моршині ще в червні минулого року представив львівський архітектор Віктор Марченко. Згідно з планом реконструкції, тут повинні побудувати амфітеатр на 400 місць, велотрек, дитячий та спортивний майданчик, впорядкують клумби та алеї. Крім того, відновлять паркове освітлення і додадуть ілюмінацію.

До участі у конкурсі зголосились шість фірм, проте пропозиції чотирьох з них були відхилені через невідповідність вимогам документації конкурсних торгів. Комітет конкурсних торгів допустив двох учасників. Єдиним конкурентом «Облсількомунгоспу» було ПП «Гарант-Успіх».

Серед відхилених пропозицій було і дві дешевші. Наприклад, приватний підприємець Мостецький Зеновій Богданович з Миколаїва (Львівська область) пропонував виконати роботи за 14,6 млн грн, а чернівецька ВКПФ «Айра – за 11,8 млн грн.

Це вже не перший масштабний проект реконструкції міських об’єктів на Західній Україні в рамках даної програми транскордонного співробітництва.  Минулого року розпочалась реконструкція Луцького зоопарку, яка не обійшлась без скандалів – переможцем тендеру стала фірма члена міського виконавчого комітету, пропозиція якої не була найдешевшою.