Друзі Івченка отримають від військової спортбази 11 мільйонів за тепло

31 Січня 2014

Навчально-спортивна база літніх видів спорту Міністерства оборони України за неконкурентною процедурою закупівлі в одного учасника замовила постачання пари та гарячої води у ТОВ “Львівські теплові мережі” на 11 млн 265,4 тис. грн. Про це повідомляється у Віснику державних закупівель.

В обгрунтуванні закупівлі вказано, що котельні були модернізовані силами ТОВ “Львівські теплові мережі” в тимчасовій споруді, яка збудована на землі, взятій в оренду в Навчально-спортивної бази літніх видів спорту. “Товариство має всі необхідні технічні можливості для здійснення безперебійного та якісного постачання теплової енергії на об’єкти бази. На сьогоднішній день комунікації бази підключені до цих котельнень, – сказано у документі. – Отже, ТОВ “Львівські теплові мережі” являється єдиним постачальником теплової енергії для потреб бази з технічних причин”.

У Віснику держзакупівель відсутня інформація про закупівлю послуг з постачання пари та гарячої води навчально-спортивною базою в інші роки. Відтак невідомо, в кого раніше вони замовляли послугу.

Мостиське ТОВ “Львівські теплові мережі” створено лише у черні 2013 року. Розмір статутного капіталу — одна тисяча гривень.

Власниками є Олександр та Тетяна Бублики, батьки Дмитра Бублика, екс-керівника дочірнього підприємства “Газ-тепло” НАК “Нафтогаз України”. Дмитро Бублик став відомим у 2006 році завдяки скандалу навколо мерседесу нашоукраїнця Олексія Івченка, тодішнього голови правління НАК “Нафтогаз Україна”. За інформацією “УП”, Дмитро Бублик є другом і компаньйоном Юрія Панюки, племінника Івченка.

Окрім цієї закупівлі “Львівські теплові мережі” засвітилися у Віснику держзакупівель ще один раз. У січні 2014-го Мостиська комунальна центральна районна лікарня замовила у фірми послуги з теплопостачання на майже 918,4 тис. грн, також за процедурою закупівлі в одного учасника. Минулоріч послуги лікарня замовляла у ТОВ “Теплопостачальна компанія “Енергозбереження”, яка у 2012 році належала Дмитру Бублику та Сергію Кулемзі, відомому як перший заступник директора Центральної електроенергетичної системи НЕК “Укренерго”. Нині товариство також належить батькам Бублика.