- NGL.media - https://ngl.media -

У Сокільниках сільрада і приватники ніяк не поділять 11 га землі

29.01.2014 @ 08:35 в Новини

Вищий господарський суд прийняв постанову [1] про новий розгляд судової справи між Сокільницькою сільською радою та ТОВ «Львів Проперті Девелопмент». Колегія суддів скасувала рішення суду першої інстанції та апеляції, згідно з якими товариство повинно повернути селу земельну ділянку площею 11,3 га.

Як повідомляли [2] «Н.Г.Львів», Сокільницька сільська рада ще 5 жовтня 2007 року уклала договір оренди з «Львів Проперті Девелопмент» на земельну ділянку, площею 11,3 га для будівництва бізнес-парку. Попри те, що угоді передували протести мешканців та екологів, депутати сільської ради уклали угоду, згідно з якою село повинно було отримувати 100 тисяч гривень орендної плати на рік. Крім того ірландські інвестори планували створити 1000-2000 нових робочих місць. Але роботи так і не розпочали. З матеріалів судового рішення випливає, що причиною, яка завадила розпочати будівництво став шлагбаум, який поставили невідомі особи, і він унеможливлював доступ до ділянки. Сільська рада нарахувала заборгованість з орендної плати у розмірі 614,3 тис грн. І виграла справу про розірвання договору оренду.

Колегія суддів Вищого суду, натомість, вважає, що господарський суд дійшов передчасного висновку про наявність підстав для розірвання договору оренди, а тому справа повинна бути направлена на новий розгляд.

Сьогодні, за даними Єдиного державного реєстру, єдиним засновником ТОВ «Львів Проперті Девелопмент» є Ігор Євгенович Гнатув. Ще в травні цього року власником підприємства був юрист Роберт Гнатув. А його брат Євген Гнатув досі є директором підприємства. Він також на останніх виборах до Львівської міської ради був кандидатом в депутати від ВПО «Єдина Родина» Олександра Ржавського.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2014/01/29/v-sokilnykah-vidnovylas-borotba-za-11-ha-zemli/

URLs in this post:

[1] постанову: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/36794403

[2] повідомляли: http://ngl.media/2013/05/29/rozvod-po-irlandski-cherez-pyat-rokiv-v-sokilnykah-zrozumily-scho-biznes-park-u-nyh-ne-pobuduyut/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.