Залізничні підприємства намагаються розірвати багатомільйонні договори з “Корпорацією КРТ”

26 Грудня 2013

Державне підприємство матеріально-технічного забезпечення залізничного транспорту України “Укрзалізничпостач” та ПАТ “Коростенський завод залізобетонних шпал” спробували у судовому порядку визнати недійсними договори з ТОВ “Корпорація КРТ”. Про це повідомляється в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Зокрема, “Укрзалізничпостач” хотіло визнати недійсним договір поставки від 8 грудня 2011 року, оскільки у договорі замість оригінального підпису керівника товариства було поставлено факсиміле. Сума договору не повідомляється.

У другому випадку “Коростенський завод залізобетонних шпал” (засновник Міністерство інфраструктури України) намагався визнати недійсним договір від 10 лютого 2012 року. Завод замовив анкерів закладних на 111 млн 480 тис. грн. Підставою для недійсності договору завод вказував неповний обсяг цивільної дієздатності підписанта договору. Мовляв, на момент участі у конкурсних торгах на закупівлю анкеру закладного подавалася заявка-пропозиція та інші документи, де містилося рішення засновника, яким було уповноважено Козинець Світлану на підписання договору у випадку перемоги в торгах. Однак, договір був підписаний директором Михайлом Кіцаком.

Утім з’ясувалося, що згідно з рішенням засновника ТОВ “Корпорація КРТ”, 29 грудня 2011 року вирішено звільнити Козинець Світлану з посади директора за власним бажанням та призначити Кіцака Михайла на цю посаду.

В обидвох випадках судді вирішили, що за наявних доказів не має підстав для визнання договорів недійсними.

Як вже повідомляли “Н.Г. Львів”, із судового реєстру стало відомо, що державні заводи придбали забагато анкерів. Зокрема, державне підприємство “Старокостянтинівський завод залізобетонних шпал”не може продати залізобетонні шпали, для виробництва яких купували анкери закладні АЗ-2. Станом на 1 липня 2013 року на складі заводу зберігалося шпал більше ніж на 2 мільйона 800 тис. грн.

ТОВ “Корпорація КРТ” зареєстрували у серпні 2011-го. Власник – ТОВ “АПП “Львівське”, яке належить братам Ярославу (народний депутат) та Богдану Дубневичам (депутат Львівської облради). Нині керівником “Корпорації КРТ” є Олег Місьонг.

За підрахунками “Н.Г. Львів”, “Корпорація КРТ” у 2012 році перемогла у тендерах Коростенського та Старокостянтинівського заводів залізобетонних шпал на 160 млн 549,2 тис. грн (інформація опублікована у Віснику держзакупівель). Загалом у 2012 році — на 241 млн 623,6 тис. грн.