“Львівська залізниця” придбала фарби в улюбленої фірми колег з Придніпров’я

25 Грудня 2013

«Львівська залізниця» долучилась до добробуту улюбленого постачальника радіоапаратури та електричного устаткування українських залізничників. ДТГО «Львівська залізниця» уклала з донецьким ТОВ «НВО Електротехнічні системи» угоду на 597 тис. грн, щоправда, не на закупівлю апаратури, а фарб та лаків на основі полімерів.

«НВО Електротехнічні системи» засноване лише 21 грудня 2012 року, але протягом 2013-го стала переможцем у 20 тендерах на загальну суму у понад 24 млн грн від галузевих об’єднань української залізниці. Найбільше підрядів товариство отримало від ДП «Придніпровська залізниця». Активні закупівлі у фірми також здійснювали Одеська та Південна залізниці.

Засновниками товариства є дві мешканки Донецька – Майя Бородіна та Олена Ущека, які також володіють ТОВ «Транселектрокомплект», що було створене у 2011 році, як пишуть «Наші гроші», після призначенні Бориса Колеснікова міністром інфраструктури і Володимира Козака гендиректором «Укрзалізниці». З того часу компанія вигравала тендери виключно в системі залізниці, отримавши підряди на загальну суму 79,22 млн грн.

Керівником обох підприємств є Євген Ущека. Він також протягом року був засновником ТОВ “Спецтранскомплект“, ще однієї фірми в якої полюбляли «закуплятися» залізничники. За даними Вісника державних закупівель, з 2010 по 2012 роки з цим підприємством було укладено 73 угоди на суму понад 45 млн грн. Фірма офіційно припинила діяльність вересні 2013 року. Ущека володів підприємством в останній рік його існування.